От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за

...
От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за
Коментари Харесай

От понеделник пускат в продажба е-винетките за автомобили

От 17 декември стартира продажбата на новите електронни винетки за леките коли, които влизат в действие от 1 януари следващата година.

Те ще се купуват през уеб страницата bgtoll.bg, мобилно приложение, над 500 терминали за самообслужване, кактои в обекти в комерсиалната мрежа, съобщи радио „ Дарик “.

Ако водачите имат хартиена винетка, която ще бъде годна и след 31 януари 2019 година, те могат я обръщат в електронна. Заявката може да бъде направена още след 17 декември, без значение от периода й на годност. За задачата на уеб страницата bgtoll.bg би трябвало да се вкара регистрационният номер на автомобила и срокът на годност на стикера.

Цените на стикерите се резервират. Новост е въвеждането на уикенд винетка с цена 10 лева.Водачите би трябвало да бъдат доста деликатни да не позволен неточност при изписването, тъй като ще се смята, че не е платена винетка, подчертават от Пътната организация.

Подмяната на хартиената винетка с електронна не е наложително, само че е целесъобразно, с цел да не бъдат автомобилистите спирани и проверявани ненужно от новата ТОЛ полиция, припомнят от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Ако изберат да не заверяват електронно винетката си обаче, водачите наложително би трябвало да оставят хартиения стикер върху предното стъкло на колата до датата на неговата годност, каквото обвързване има и все още.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР