От 17.00 часа на 4 март желаещите за ваксиниране срещу

...
От 17.00 часа на 4 март желаещите за ваксиниране срещу
Коментари Харесай

Стана ясно как ще може да се запишем за ваксинация онлайн

 От 17.00 часа на 4 март искащите за имунизиране против COVID-19 ще могат в електронен регистър да си запишат час, да изберат мечтан тип ваксина и пункт, където да бъде сложена. Възможността бе показана от изпълнителния шеф на държавната компания " Информационно обслужване " Ивайло Филипов и министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Ивайло Филипов изясни, че процедурата е в четири стъпки:

- попълване на персонални данни, като е планувано системата да подава индикация за сбъркано ЕГН;

- изтъкване на и-мейл адрес или мобилен номер, на които се получава информация за заявката; избор на желана ваксина (по тип, не по производител);

- избор на обитаемо място, имунизационен пункт и час. В края на процедурата потребителят може да добави непокътнатия час в календара си, както и да изтегли, попълни и разпечата така наречен осведомено единодушие. Това е документ, който се изисква преди слагането на имунизацията и цели да удостовери, че човек е задал въпросите, които има за поставяната ваксина.

По думите на Ивайло Филипов непокътнат час може да бъде анулиран. Твърди и, че електронният указател е проведен по този начин, че всеки нов непокътнат час, да анулира предходен, в случай че е въвден от един и същи човек.

Най-ранната дата, за която може да бъде записан час, е 11 март, а вероятният небосвод за опазване на час е за две седмици напред. Електронният указател не обгръща кабинетите на общопрактикуващите лекари. По думите на министъра на опазването на здравето задачата е да се провеждат и намалят опашките пред така наречен зелени коридори, когато има достъп до свободно имунизиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР