От 16-ти до 25-ти април 2021 г. в LUCKY Дом

...
От 16-ти до 25-ти април 2021 г. в LUCKY Дом
Коментари Харесай

Филми за Шарл дьо Гол, Селин Дион и Фелини на Киномания в Пловдив

От 16-ти до 25-ти април 2021 година в „ LUCKY Дом на киното “ ще се организира отсроченото от предишния ноември 15-то издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив.
Редовната стратегия на Киномания започва в петък /16.04/ от 18.30 часа с носителя на „ Златна Роза “ за най-хубав български филм за 2020г -  „ Страх “ на Ивайло Христов.
 София Филм Фест и Киномания сплотяват старания в името на българското кино София Филм Фест и Киномания сплотяват старания в името на българското кино
Националният замък на културата по традиция посреща филмите и гостите на Международния кино фестивал София Филм Фест. Партньорството...
Програмата на кинопанорамата са включени и филми за известни персони. “Дьо Гол ” споделя историята на Шарл дьо Гол и неговата невероятна орис, която ще промени освен френската история, само че и развиването на Втората международна война.
“Селин Дион: Силата на любовта ” е за огромната певица от раждането й по пътя към международната популярност.
Документалният филм “Фелини на духоете ” е необичаен, съкровен и нравствен портрет на великия режисьор, изработен посредством невероятни архивни материали от Rai Teche, Istituto Luce и интернационалните архиви, фрагменти от филмите му и  изявленията с откриватели на творчеството му.
Пловдивчани ще могат да гледат и класиката „ Мъжът, който искаше да бъде крал “ с Шон Конъри и Майкъл Кейн. Двамата са в стихията си във кино лентата на Джон Хюстън от 1975 година - империалистичната подигравка за възхода на двама мошеници до царуването над Кафиристан.
 Киномания се отсрочва за 2021 година Киномания се отсрочва за 2021 година
Продуцентът на Киномания в лицето на Националния замък на културата взе мъчно, само че значимо решение. С цел да дадем късмет на изключителнат...
Италианският режисьор Габриеле Мучино ще ни накара да се замислим за отминаващото време. Филмът му “Най-хубавите години ” споделя историята на четирима другари и животът им в продължение на 40 години, от тийнейджърските им години до зрелостта.
Публиката в града под тепетата ще може да се наслаждения и на “Пътуване към спомените ”. С превъзходното партньорство на Колин Фърт и Стенли Тучи в функциите на двойка с дълга история и нестабилно бъдеще, филмът е надълбоко затрогващо и ненатрапчиво провокативно проучване на любовта пред лицето на една задаваща се покруса.
15-тото издание на Киномания ще зарадва и фенове на хубавото кино и с новите филми на велики режисьори като Уди Алън с “Фестивалът на Рифкин ”, Педро Алмодовар с “Човешкият глас ” и Андрей Кончаловски със “Скъпи приятели! ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР