От 16 до 26 април в нашата страна ще се

...
От 16 до 26 април в нашата страна ще се
Коментари Харесай

България е домакин на летателно учение за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация

От 16 до 26 април в нашата страна ще се организира главният стадий от „ Европейския курс за рационализиране на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация ” 18-2 (ETAP-C 18-2), оповестиха от МО. Летателното обучение е част от формалния календар на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В него ще вземат присъединяване транспортни самолети, екипажи и персонален състав от България, Литва, Полша и Румъния, военнослужещи от Холандия, Европейския център за тактически въздушен превоз и Европейското командване по въздушен превоз.

Европейският курс за рационализиране на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация ще се организира на летищата в Пловдив и Безмер, в авиационния полигон на Военновъздушните сили – Елена, както и на летищата край Чешнегирово и Черногорово.

По време на ETAP-C 18-2 ще се отработват полети по маршрут на дребна и пределно дребна височина; десантиране от въздуха; подготвителни заходи за симулирано мятане на товари; превъзмогване на противовъздушна защита, включващо наземни средства и изтребители; тактически заходи за кацане; кацане и политане на грунтова полоса; за изтребителната авиация – тактически прехвати, а за зенитно-ракетни войски – занитно-ракетно прикритие на обекти.

Основни цели на присъединяване на българските Военновъздушни сили ще бъдат реализиране на по-висока оперативна съгласуемост за присъединяване в многонационални интервенции със страни – съдружници, както и повишение на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка за осъществяване на транспортни задания. За летателния състав от изтребителната авиация – рационализиране на тактико-специалната и летателната подготовка по осъществяване на прехват на превози самолети. За зенитно ракетни войски – рационализиране на теоретичната и тактико-специалната подготовка за работа по ниско летящи, малоскоростни цели, а за ръководители на полети „ Контрол ” и ръководители на полети „ Бойно ръководство ” – за управление, ориентиране и ръководство на нисколетящи, малоскоростни цели.

Ръководител на ETAP-C 18-2 от българска страна ще е полковник Румен Кондев – шеф на ревизия „ сигурност на полетите “ в Командването на Военновъздушните сили, а шеф на летателното обучение ще е полковник Хосе Луис Ромеро Алеге от Военновъздушни сили на Испания, който е пълководец на Европейския център за тактически въздушен превоз.

От българските Военновъздушни сили в учението ще вземат участие военнослужещи и техника от Командването на Военновъздушни сили, 24-та авиационна база – Крумово, 16-та транспортна авиационна група – Враждебна, 3-та авиационна база – Граф Игнатиево, База за командване, ръководство и наблюдаване – София, База за специфична техника – Божурище и Първа зенитно-ракетна база – Божурище.

Полетите ще се правят със самолети вид „ Спартан “ и „ Херкулес “ от 16 до 26 април, когато ще се организира гала по довеждане докрай на тренировката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР