От 15 май до 19 май 2023 г. се отваря

...
От 15 май до 19 май 2023 г. се отваря
Коментари Харесай

Отваря се допълнителен прием по държавната помощ заради войната в Украйна

От 15 май до 19 май 2023 година се отваря спомагателен банкет на заявки по „ Помощта в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна. Това реши на свое съвещание Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ).

Припомняме, че според Указанията за използване на помощта, одобрени на 28.03.2023 година беше открит банкет на заявки за подкрепяне, в интервала от 3 април до 13 април 2023 година В този интервал бяха признати 36 255 заявки, от които 35 109 възможни за подкрепяне.

След приключване на периода за подаване на заявки по помощта, в Министерство на земеделието и Държавен фонд „ Земеделие “ бяха получени голям брой сигнали от земеделските стопани, които са пропуснали да подадат заявки в този период. В тази връзка УС на ДФЗ счете за оправдано да бъде открит спомагателен интервал за банкет на заявки по схемата, който да разреши на земеделските стопани, които са пропуснали да подадат заявки в първичния период да го създадат в новия.

Предстои ДФЗ и МЗм да изготвят промени на напътствията за даване на помощта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР