От 15 години до доживотен затвор без право на замяна

...
От 15 години до доживотен затвор без право на замяна
Коментари Харесай

Михаил стрелял прав срещу хазартния бос и само 5 минути не му стигнали да се изплъзне от полицията

От 15 години до пожизнен затвор без право на подмяна може да получи 37-годишният стрелец от Слънчев бряг - Михаил Станчев, заяви областен прокурор Георги Чинев, представен от " Дарик ".

Мъжът, който на 2 юни вечерта умъртви 54-годишният хазартен необут Коста Николов - Миджурина с три патрона в главата и простреля 22-годишно момиче, беше арестуван тази заран при опит да напусне страната.

По информация на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов закъснение единствено от 5 минути е могло да провали интервенцията по залавянето на стрелеца на граничен пункт „ Лесово “.
Бургаските служители на реда са подали информация за общодържавното му търсене малко преди той да премине границата с лек автомобил „ Опел Корса “.
Престъплението е осъществено най-вероятно от ревнивост. Задържаният се е познавал с потърпевшата от месеци и е имал усеща към нея, споделиха още от полицията. Все още не е ясно дали убийството е осъществено със законното оръжие на Станчев - револвер „ Макаров “.

Бизнесменът от Нова Загора и неговата служителка и възможна другарка Симона са се намирали в колата на Миджурина, когато е станал случаят. Михаил Станчев е стрелял прав против тях на метри от основния път на Слънчев бряг до хотел, благосъстоятелност на убития.
Свидетели на закононарушението са били двама мъже, които са били на задната седалка в лекия автомобил на убития, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Извършителят е бил извън, а убитият е бил зад кормилото на паркирания автомобил. Тепърва ще се обясняват такива елементи от датиране на връзки, какъв брой са били съществени “, съобщи основен комисар Младен Маринов.

„ Продължаваме да търсям хора, които могат да дадат сведения за взаимоотношенията, за връзките на убития и на причинителя “, добави той.

Според окръжния прокурор Георги Чинев, ще бъде взет под внимание опитът на арестувания да попречва следствието.

„ Квалифицирано ликвидиране и опит за ликвидиране, наказуемо с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор и пожизнен затвор без подмяна “, разясни Чинев.

22-годишното момиче, което претърпя тежка черепно-мозъчна интервенция, е настанено в реанимацията на бургаската болница. Тя е в положение на медикаментозна кома.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР