От 15 април ще стартира мащабен ремонт на каре от

...
От 15 април ще стартира мащабен ремонт на каре от
Коментари Харесай

От 15 април започва ремонт на четири улици в Благоевград

От 15 април ще започва огромен ремонт на каре от четири улици, измежду които „ Иван Вазов “, „ Аргир Манасиев “ и „ Иван Рилски “, заяви на конференция кметът Методи Байкушев.

Всяка улица ще бъде ремонтирана от друг строител по авансово избран график.

„ Цялото каре ще се затвори за придвижване, само че поетапно. Гражданите, които живеят на тези улици ще бъдат поканени на осведомителна среща, на която ще разясним графика по който ще става затварянето “, посочи кметът Методи Байкушев. Той прикани хората да се заредят самообладание, защото четирите улици ще бъдат изцяло ремонтирани, в това число ВиК и връзка.

„ Не може да затворим всички улици по едно и също време, защото самата технология на строителството изисква да има избрана последователност “, изясни Байкушев.

Очаква се огромният ремонт да завърши до 15 септември или най-малко по този начин е огромната цел, която си слага общинското управление.

Кметът на Община Благоевград добави, че при ремонта за няколко дни ще се стигне и до спиране на маршрута на рейс номер 2 в сектора от Джамията до моста.
По време на конференцията стана ясно, че през идващите 2 години (2024 и 2025 година) 25 улици в Благоевград ще имат ново ВиК.

Освен това от 1 юли ще започва работа по бул. „ Джеймс Баучер “.

Още 25 улици ще имат ново ВиК през 2024 и 2025 година.

Улица „ Елин Пелин “ в т. нар Китайски квартал пък ще стартира да се прави през месец май.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР