От 140 г. в България се поставят ваксини, а обществената

...
От 140 г. в България се поставят ваксини, а обществената
Коментари Харесай

Проф.Кантарджиев: Бъдете спокойни, няма да ни чипират

 " От 140 година в България се слагат ваксини, а публичната настройка към препаратите е била положителна преди появяването на интернет ", това съобщи в предаването " Тази неделя “ по bTV шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. По думите нежеланите реакции при имунизация през миналата година са били 16, а ваксинираните са хиляди. 

Проф. Кантарджиев изясни, че задачата днес ваксинацията да бъде излъчена онлайн по телевизиите е да се даде образец и да се потвърди, че препаратът е безвреден и ефикасен. 

" Ваксината, която пристигна в нашата страна е от групата на РНК-овите ваксини. Те съдържат осведомителна РНК, която е синтезирана по модел, тъй че влизайки през нашите рибозоми, стартира да синтезира белтък, който построява имунитет. Тя е изпитвана на над 400 хиляди души. В Съединени американски щати – милион са ваксинирани “, сподели той. 

Относно бързата реакция при основаването на препаратите, той уточни, че от години се работи по този тип ваксини и това е бъдещето при имунизацията.

" Няма да ни чипират, това което се вкарва в организма въобще не стига до нашето ДНК и генетична информация. Ваксината влиза в човешките кафези, само че не доближава до ядрото им “, сподели още той.

Проф. Кантарджиев уточни, че при изкарана коронавирусна зараза, първите два месеца след болестта неговата имунна система е подтисната и резултатът на имунизацията ще бъде дребен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР