От 14 до 20 часа днес се ограничава движението на

...
От 14 до 20 часа днес се ограничава движението на
Коментари Харесай

Има ограничения в движението по пътищата заради прибирането след Коледа

От 14 до 20 часа през днешния ден се лимитира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища в страната поради упования трафик към София и огромните градове, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се храни и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.

" Шофьорите би трябвало да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри и да съблюдават въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на " Пътна полиция ", напомнят от организацията.

За облекчение на трафика през Владая от 10 до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала " Люлин ", припомнят от пътната организация.

Същевременно БНР напомни значима информация за пътуващите през Сърбия.

От 1 януари 2018 година в страната в действие влиза новата система за таксуване на колите, преминаващи по новия сектор от автомагистралата сред Димитровград и Ниш. Таксата за леките коли ще е 1.60 евро или 190 сръбски динара в едната посока. Тя може да се заплати в брой - в лв. или евро - или с банкова карта.

Промяната визира трафика от Западна Европа към България, който сега е доста натоварен. Затова всички, избрали да прекарат коледните и новогодишните празници в Сърбия, би трябвало да се осведомят деликатно за пътната конюнктура, препопоръчват българските управляващи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура в България от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР