От 13 до 20 март в Тунис ще се проведе

...
От 13 до 20 март в Тунис ще се проведе
Коментари Харесай

Родни екипажи в организирания от българин офроуд маратон в Тунис

От 13 до 20 март в Тунис ще се организира първото издание на Fenix Rally. Международната офроуд конкуренция, която е най-новата рожба на българския офроуд доайен Александър Ковачев, е четвърто огромно съревнование от по този начин наречените „ Бреслау серии ” след едноименната конкуренция Breslau Poland, провеждащото се в България Balkan Offroad и Baja Europe.

Точно 104 са декларираните машини в спортния клас на Fenix Rally. От тях 19 мотоциклета и ATV-четириколки, 36 автомобила и 49 SSV-бъгита. Сред участниците от 10 европейски страни плюс държавата-домакин ще има и три български екипажа, освен това – едни от най-опитните.

В класа на колите ще забележим Десислав Славчев и Маргарита Стайнова с Mercedes. Тандемът има сполучливи участия в Breslau и две шампионски трофеи от Balkan Offroad, като това ще е дебютно съревнование на пясък за софиянците. В класа на SSV-бъгитата достойнството на България ще бранят екипажите Владислав Велков – Илиян Георгиев и Цанко Цанков – Зорница Тодорова. И до момента в който за Влади и Илиян това ще е дебют в Бреслау-сериите, то Цанко и Зори имат записани шампионски трофеи от Полша и България.



Много мощно ще е и присъединяване в приключенския клас Discovery. В него, участниците ще могат да се допрян до света на рали-рейда и да изживеят страстта от каране в непознато трасе благодарение на роудбук, само че без натиска на хронометъра. В приключенския клас има записани внушителните 61 екипажа, като 6 от тях са от България. 5 екипажа ще са с джипове, а един водач е с мотоциклет.

В менюто на Fenix Rally влизат 6 дни и над 1300 километра спортни стадии, в това число един маратонски, с нощувка в къмпинг в пустинята Сахара. Организаторите дават обещание съвършен микс от пясък, дюни, каменисти терени и черни пътища, гарнирани с технична навигация и куп страсти.



Fenix Rally бе несъмнено от Тунис като мероприятие от народен приоритет. Затова надпреварата се употребява с партньорството и поддръжката на локалната автомобилна федерация, мотоциклетната федерация, както и Националният туристически офис на средиземноморската страна и Министерството на туризма на Тунис. Местните управляващи, в това число полицията и армията, подсигуряват цялостна поддръжка за сполучливото и безвредно протичане на ралито. На разположение на участниците ще има дипломиран екип медици с 4х4 коли, плюс профилиран медицински хеликоптер. В допълнение, уредниците са се погрижили надпреварата да протече при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и ще трансфорат Fenix Rally в Covid-Free зона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР