От 13 до 19 юни е в ход специализирана полицейска

...
От 13 до 19 юни е в ход специализирана полицейска
Коментари Харесай

МВР-Монтана: Мащабна акция следи изкъсо шофьорите на товарните автомобили и автобусите

От 13 до 19 юни е в ход профилирана полицейска интервенция за надзор на водачите на товарни коли и рейсовете, оповестяват от отдел „ Пътна полиция “ в ГДНП, оповестяват от полицията в Монтана. Аналогични дейности се организират не територията на всички страни, членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. В инспекциите у нас вземат участие чиновници на Пътна полиция и Изпълнителните организации „ Автомобилна администрация “ и Главна ревизия по труда, като при нужда ще бъдат включени и чиновници от престъпна и икономическа полиция.
Основното, за което ще наблюдават екипите е съблюдаване на времето за отмора от водачите; недопускане на нарушавания на скоростните режими, на ръководство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и за транспорт на необезопасени товари и претоварване.
В календара на ROADPOL е заложено сходни интервенции да се реализират четири пъти в годината. Причината е, че при настъпване на пътен случай с сходен тип транспортни средства, последствията постоянно са тежки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР