От 13 април Южна Корея прекратява безвизовия режим за граждани

...
От 13 април Южна Корея прекратява безвизовия режим за граждани
Коментари Харесай

Коронавирус: Южна Корея отвръща на тези държави, които не пускат корейци

От 13 април Южна Корея приключва безвизовия режим за жители на непознати страни, които са лимитирали влизането на южнокорейски жители на тяхна територия по отношение на пандемията от ковид. Информация е оповестена на уеб страницата на Министерството на външните работи на страната, написа БГНЕС.
" Безвизовият режим е преустановен за 90 страни и територии, чиито жители имат право да влизат в страната без виза ", се споделя в уеб страницата на министерството. Отбелязва се, че 151 страни в света са лимитирали опцията жителите на Южна Корея да влизат на тяхна територия. Република Корея е подписала съглашение за безвизово пътешестване с 56 от тях, а опростени правила за приемане на виза при идване се ползват за жители на други 34 страни.
Новите разпореждания се ползват за 34 страни в Европа, 18 страни в Азиатско-Тихоокеанския район, 9 страни в Близкия изток, 6 страни в Африка и 23 страни в Северна и Южна Америка. В същото време Съединени американски щати не са наранени рестриктивните мерки, защото влизането в тази страна за южнокорейците не е спряно.
Освен това, в светлината на новите правила, 90-дневните визи, издадени преди 5 април, стават невалидни. Чужденците би трябвало да аплайват за нов документ, оповестяват от министерството. Чуждестранните жители, които към този момент са на територията на Южна Корея, са класифицирани като изключения и ще им бъде позволено да обитават в страната до приключване на визата.
По-рано министър председателят на Република Корея даде обещание да ускори ограничаващите ограничения, " учредени на правилото на взаимност ". Той уточни също, че в последно време близо половината от новите случаи на коронавирусна зараза в Република Корея идват от чужбина.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР