От 12 април учениците се връщат в училище по график,

...
От 12 април учениците се връщат в училище по график,
Коментари Харесай

От 1 април отварят заведенията с маси на открито

От 12 април учениците се връщат в учебно заведение по график, а детските градини и яслите стартират работа от 5 април. От заведенията за хранене ще работят единствено тези с открити площи, това ще стане от 1 април.

" Ще има разхлабване на ограниченията. Вчера доста специалисти коментирахме какво би трябвало да се случи и взехме това решение. Днес то ще бъде облечено в заповед ", сподели здравният министър Костадин Ангелов.

Отново от 1 април отварят и театрите, само че с 30 % от потенциала на залите. Същото важи и за фитнесите. „ Не предвиждаме сега мероприятия на закрито до края на месец април “, сподели още здравният министър.

Нощните заведения, моловете и огромните нехранителни магазини остават затворени. Изключение ще се направи единствено за магазините, които могат да обезпечат пространства навън.

По думите на Ангелов броят на приетите в болница стартира да понижава. " Леко сме обнадеждени от обстоятелството, че броят на приетите в болница леко стартира да понижава. Надяваме се това да е трайна наклонност. В Кюстендил се следи такава наклонност от към седмица. В някои други регионални градове също се следи такава наклонност. Надяваме се да сме на най-високата точка на пика на тази трета вълна ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР