От 1000 до 3000 лв. е глобата за неподадена декларация

...
От 1000 до 3000 лв. е глобата за неподадена декларация
Коментари Харесай

КПКОНПИ напомня: До 3000 лв. глоба за неподадена декларация за имоти и конфликт на интереси

От 1000 до 3000 лева е санкцията за неподадена декларация за имотно положение и спор на ползи, подсетиха от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Властта би трябвало да стори това до 15 май. Декларациите се изпращат до комисията, а не до Сметната палата. Образците към този момент са одобрени.

От тази година заявления за имотното положение и ползи подават също ръководителите на бюджетни организации, които извършват функционалности на органи за финансово ръководство и надзор на средства от Европейски Съюз, провеждат публични поръчки, ректори на висши учебни заведения, шефове на лечебни заведения и държавните горски стопанство. Те би трябвало да сторят това до 8 юни.

Членът на комисията Силвия Къдрева увери при чуването си пред антикорупционната комисия в Народното събрание, че няма да има проблем с новите мостри.

Декларацията за имущество и ползи наложително се подава на книжен и механически притежател /CD/, споделиха от комисията. Следва да се съблюдават напътствията за предварителна конфигурация на компютъра, както и напътствията за попълване, които се намират в електронната форма на декларацията и се появяват при позициониране на курсора на мишката в горния десен ъгъл на клетката, виж и „ Помощ за попълване ", обясниха от КПКОНПИ.

Декларацията се подава на книжен и механически притежател по пощата с противоположна квитанция на адрес: гр. София 1040, ул. " Антим І " № 17, ет. 6, КПКОНПИ, за Публичен указател, или на ръка на същия адрес.

Тя може да се подаде и по електронната поща, само че единствено когато деклараторът има електронен автограф, според Закона за електронния документ и електронния автограф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР