От 10.00 до 14.00 часа превозвачи ще протестират на ГКПП

...
От 10.00 до 14.00 часа превозвачи ще протестират на ГКПП
Коментари Харесай

Превозвачи ще протестират на ГКПП Кулата и Илинден, но няма да затварят границите

От 10.00 до 14.00 часа превозвачи ще стачкуват на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “, само че границите няма да бъдат блокирани. Това сподели Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.
„ Няма да се блокират границите. Просто на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата - Промахон “ и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден - Ексохи “ ще бъдат паркирани камиони от 10.00 до 14.00 часа, за да покажем нашите претенции. А мирното шествие ще бъде в София, като се събираме в 12.30 часа, а в 13.00 часа стартира и самото шествие “, изясни той.
Арабаджиев означи, че всички превозвачи, които смятат, че „ Пакета за подвижност “ нарушава техните права на работа в Европейския съюз, могат да поддържат протестните дейности, съобщи Фокус.
По думите му от „ Пакета за подвижност “ ще пострадат над 12 500 български компании, в които са ангажирани над 120 000 български фамилии, и по този метод вредите няма да бъдат единствено за българския превоз, а и за българската стопанска система.
В София е въведена краткотрайна организация на придвижването поради митинга. От 10.00 часа до привършване на мероприятието през днешния ден се позволява престоят и паркирането на пътни транспортни средства, както следва:
- на последна дясна лента на бул. „ Цариградско шосе”, посока център сред 7-ми километър и алея Яворов, без да се засягат спирките на всеобщ градски транспорт;
- на централното пътно платно на бул. „ Македония” сред бул. „ Христо Ботев” и съветски паметник”, без да се засягат спирките на всеобщ градски превоз.
Столична дирекция на вътрешните работи обезпечава защита и постове за надзор и контролиране на придвижването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР