От 10:00 часа утре в залата на Общинския съвет в

...
От 10:00 часа утре в залата на Общинския съвет в
Коментари Харесай

Утре е обсъждането на концепцията за интегрирани териториални инвестиции в Силистра и Тутракан

От 10:00 часа на следващия ден в залата на Общинския съвет в Силистра ще се организира публично разискване на Концепция за интегрирани териториални вложения „ Грижа за хората посредством обезпечаване на транспортна съгласуваност , достъп до качествени обществени просветителни и обществени услуги , възстановяване на градската среда, просвета и туризъм, балансиращи и насърчаващи междупоколенческата и междуетническа равнопоставеност в общините Силистра и Тутракан “. Дискусията се провежда от Областния информативен център в Силистра по отношение на процедурата за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 .

Агенция „ Пътна инфраструктура “ взе участие с предложение за главен ремонт на близо 15 км от третокласен път III-213 в сектора Айдемир – Силистра – Калипетрово на територията на община Силистра. С сполучливото осъществяване на плана ще се подобрят транспортните връзки сред обитаемоте места и изискванията за туризъм в района.

Концепцията включва още вложения в възобновяване на градската среда, просветителната и културната инфраструктура, както и за въвеждане на модерни форми на показване на монументи на културното завещание в община Тутракан за привличане на повече туристи в района.

В период до 22 март всички заинтригувани лица имат опция да се срещнат с концепцията и да попълнят къса онлайн анкета, посредством която да поддържат концепцията или да създадат мнения или възражения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР