От 1 юли догодина чужденци ще могат да купуват земеделска

...
От 1 юли догодина чужденци ще могат да купуват земеделска
Коментари Харесай

От 1 юли догодина чужденци ще могат да купуват земеделска земя в Хърватия без ограничения

От 1 юли следващата година чужденци ще могат да купуват земеделска земя в Хърватия без ограничавания. Досега това беше допустимо единствено в случай че чужденците имаха компания в страната, оповестява хърватският Пословни дневник.хр., заяви Българска телеграфна агенция

Досега чужденците можеха да купуват земя единствено в случай че отворят компания в Хърватия, а от 1 юли следващата година ще могат да купуват без ограничавания, съобщи специалистът по недвижими парцели Санин Растовац пред телевизия Ен 1.

Той добави, че всичко ще бъде по-лесно след влизането на Хърватия в Шенген от следващата година.

" Има интерес от чужденци, най-вече от по-големи корпорации. За хърватите не е преференциално да имат малко земя и да я обработват без дотации ", сподели още специалистът.

Хърватия към момента е най-евтината в Европейски Съюз във връзка с цената на земята, към 3400 евро на хектар обработваема земя. Докато да вземем за пример в Словения цената е приблизително 20 000 евро на хектар, а най-скъпа е Холандия със 70 000 евро, отбелязва Пословни дневник.хр.

" Въвеждаме еврото и влизаме в Шенген, тъй че хората ще идват по-лесно. Истрия е зоната, към която има максимален интерес, както и окръг Приморие-Горски Котар ", сподели Растовац.

 

  Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР