От 1 януари в щата Луизиана порно сайтовете вече трябва

...
От 1 януари в щата Луизиана порно сайтовете вече трябва
Коментари Харесай

Порно в Луизиана - вече само с шофьорска книжка

От 1 януари в щата Луизиана порно уеб страниците към този момент би трябвало да изискват потвърждаване на възрастта с публични документи, заяви Engadget.

Причината е нов щатски закон, който изисква всички уеб сайтове със " основна порция " наличие, което може да е нездравословно за малолетни, да изискват това. " Съществена порция " е дефинирано като 33,3%.

Някои от най-големите порно уеб сайтове - Pornhub, Youporn и Redtube към този момент желаят сходна верификация. Те употребяват приложението LA Wallet, което е цифровизирана система за шофьорски книжки в щата.

Проблемът в Съединени американски щати е, че милиони хора нямат публични документи - не е налице наложителна персонална карта. Масово хората се разпознават с шофьорски книжки и интернационалните паспорти. Но доста хора нямат който и да е от двата документа.

В претекстовете на законопроекта се акцентира, че порнографията е нездравословна за младежите и препубертетните деца, като може да докара до разнородни психологични проблеми.

Според локалните ЛГБТ деятели обаче това може да се преглежда като способ за всеобщо наблюдаване на жителите на щата. Според тях хомофобията в порното пораства - не е ясно тъкмо по какъв начин - и новият закон може да разреши на щата да преследва хората, които употребяват гей или лесбийско порно, или даже да го криминализират. Не е ясно на какво се базират тези терзания, откакто хомосексуалните връзки са предпазени от закона на федерално равнище, а и еднополовите бракове към този момент са законни.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР