От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция, съобщи БНР.  Цените

...
От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция, съобщи БНР.  Цените
Коментари Харесай

Туристическите услуги в Гърция поевтиняха

От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция, заяви БНР.  Цените от вчера на множеството места са по-ниски с 30%, а има и хотели с 50 на 100 понижение.

Увеличени в съпоставяне с миналата година са резервациите на българи на островите Санторини, Родос, Корфу и Крит. Сънародниците ни са измежду туристите, които постоянно резервират в последния миг и не може да се предвижда техният интерес, разясняват туроператори, представени от БНР. Повишен е и ползата към обичайно посещаваните от българи курорти на полуостров Халкидики, както и на островите в северната част на Егейско море. 

В края на седмицата изтече и срокът за обявление на главните парцели в Гърция, с цел да могат жителите да се възползват от данъчно облекчение. Миналия месец новият парламент утвърди понижения с 10 до 30 на 100 на налога върху главно жилище в страната. 4,9 милиона гърци, чиито парцели не са по-скъпи от 60 000 евро, ще заплащат с 30 на 100 по-нисък налог, 344 183-ма с парцели за 70 000 евро ще заплащат с 27 на 100 по-малко, а близо 15 000 гърци, заявили главен парцел на цени над 1 млн. евро, дължат с 10 на 100 по-нисък налог.

Междувременно данъчните оповестиха, че са открили голям брой хотели и места, предлагащи туристическо настаняване, които са укрили налози. При инспекции на обекти на острови в архипелага на Цикладите, Додеканезите и в Йонийско море управляващите открили голям брой нарушавания и укриване на налози в размер от няколко десетки хиляди евро до над 1 милион евро. Повечето нарушавания са открити в хотели и хостели, само че има и укриване на налози от компании, предлагащи транспортни услуги за туристи. Става дума за недекларирани доходи от 2014 година насам, писа " Нафтемборики ".

 

МЕРКИ

Министерството на здравеопазването на Гърция задължи хотелиерите да осведомят на няколко езика за риска от разпространяване на западнонилска тресчица, от която в страната до момента има 10 смъртни случая. Атинската здравна асоциация призoва жителите да предприемат всички нужни защитни ограничения, защото западнонилският вирус продължава да се популяризира в цялата страна. Според най-новите данни броят на заразените е повишен до 96, заяви електронното издание " Български вести ". Експертите считат, че броят на такива инфекции, пренасяни от комари, може да се измерва в хиляди, защото доста хора не развиват признаци. Националната здравна организация (EODY) разгласи, че до 26 август са регистрирани инфекции в 34 района, в това число и в Атика. EODY приканва обществото да употребява средства за отбрана против инсекти върху кожата и над облеклата, да конфигурира мрежи и екрани срещу комари в домовете, да отстранява застояла вода от умивалници, вази и улуци, постоянно да се коси тревата сутрин.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР