От 1 септември пътната полиция в Сърбия ще използва по

...
От 1 септември пътната полиция в Сърбия ще използва по
Коментари Харесай

Сръбските полицаи ще имат камери на униформите си

От 1 септември пътната полиция в Сърбия ще употребява по време на пътни инспекции 60 камери, сложени на униформите на пътните служители на реда, оповестява белградският вестник " Данас ". Устройствата ще се употребяват и в служебните коли без полицейски маркировки.

Камерите бяха дарени през вчерашния ден от Съединени американски щати. 

Американският дипломат в Белград Кристофър Хил изясни  защо Съединени американски щати финансира слагането на камери върху униформите на сръбските служители на реда.

" Става въпрос за балансиране на властта на страната с правата на обособения човек. Тези камери обезпечават бистрота и подсигуряват, че правата на всеки се зачитат “, уточни Хил в известие в обществената мрежа Екс (бившата Туитър) на американското посолство, оповестява N1.

Той добави, че Съединени американски щати ще финансират камерите на униформите на сръбската полиция " в името на прозрачността и сигурността на всички нас ".

" Благодаря на Министерството на вътрешните работи за мощно партньорство в това, както и в доста други старания, за възстановяване на върховенството на закона в Сърбия “, се споделя в известието с хаштаг " прозрачността построява доверие “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР