От 1 октомври зелената зона в София се разширява с

...
От 1 октомври зелената зона в София се разширява с
Коментари Харесай

Два кандидата предлагат автомобили за новата зелена зона в София

От 1 октомври зелената зона в София се уголемява с към 10 хиляди паркоместа в кварталите " Яворов " и " Лозенец ". За да ги обслужва, ЦГМ търси 60 автомобила за към 1.5 млн.лв.

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Общинска компания разгласи поръчка, на която пасва единствено Dacia

Центърът за градска подвижност търси ванове за новата зелена зона, само че на заложените условия дава отговор единствено един производител
27 авг 2017
Търг на Министерство на вътрешните работи за джипове разруши единодушието на Комисия за защита на конкуренцията

Двама от комисарите имат изключително мнение по публичната поръчка, което се случва относително рядко в този състав на регулатора
26 юли 2017

Лизинговата компания " София моторс " и вносителят на Opel " София Ауто България " са двата участника в търга на общинската компания " Център за градска подвижност " за доставка на 60 автомобила за обслужване на разширената зелена зона в столицата. Това стана ясно след отварянето на офертите в понеделник.

Обществената поръчка е за доставка на три типа транспортни средства - 30 автомобила вид " ван " с бензинови мотори, 20 дизелови вана и 10 леки коли вид " хечбек " с бензинов мотор. Търгът обаче не беше разграничен на три обособени позиции. С откриването на поръчката експерти от сектора предизвестиха, че това ще сложи в по-силна позиция лизинговите компании, които оферират коли на повече от един производител, и ще ограничи доста от вносителите на коли от присъединяване в процедурата. Причината е, че доста от тях нямат модели, които да покрият и трите категории от поръчката.

Основен проблем бяха техническите условия на търга, които съгласно участници на пазара са ограничаващи. Изискванията към двата типа ванове включваха те да имат минимално междуосие от 2800 мм и оптималната дължина на транспортното средство от 4400 мм. Източници на " Капитал " от автомобилния пазар разясниха, че прекомерно малко коли дават отговор на тези условия и е евентуално поръчката да е написана предвид на съответен модел - Dacia Dokker.

Кой взе участие

" София моторс " е лизингово сдружение от групата на " Еврохолд България ". Застрахователната компания сплотява автомобилните си ползи в сдружението " Авто Юнион ". То има мрежа от автомобилни дилъри, измежду които " Еспас Ауто ", които продават марките Renault и Dacia, както и " Нисан София ", предлагащи колите на Nissan, формалният вносител на Fiat и Alfa Romeo " Ауто Италия ", " Стар моторс " - формален вносител на Mazda за България, и други Според подадената оферта в Центъра за градска подвижност " София моторс " има съглашение с вносителя на Ford " Мото-Пфое " и " Рено Нисан " - евентуално това са и марките, с които компанията взе участие в търга.

" София ауто " пък евентуално взе участие с разнообразни модели на марката Opel. Справка в уеб страницата на производителя демонстрира, че компанията предлага и ван, който покрива условията на ЦГМ. Моделът Combo Cargo се предлага във вид с междуосие 2750 мм и дължина 4390 мм.

Коли назаем

Новите коли на общинското транспортно сдружение няма да бъдат негова благосъстоятелност. Вместо това ЦГМ ще употребява колите на лизинг за интервал от 54 месеца и по-късно ще ги върне на лизингодателя. Максималното заплащане на месец за един автомобил ще е 400 лева за лизингова вноска, което, " пресметнато за по-малко от пет години, прави стопански преференциална сума за нова кола, изключително на фона на разноските за ремонт на остарял автомобил ", разясниха от ЦГМ пред " Капитал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР