От 1 ноември Vivacom става първият телеком в България, който

...
От 1 ноември Vivacom става първият телеком в България, който
Коментари Харесай

Vivacom лансира първи в България двойно по-малки SIM карти и намалява употребата на пластмаса

От 1 ноември Vivacom става първият телеком в България, който предлага на клиентите си Half SIM карти с двойно по-малък размер от общоприетите SIM карти. С тази стъпка компанията ще понижи количеството пластмаса за произвеждане на пластиките с 50% и ще ограничи въглеродните излъчвания с 30%, по данни на производителя. Half SIM картите на Vivacom ще бъдат налични в комерсиалната мрежа на телекома за всички частни и бизнес клиенти. Въвеждането им е част от цялостната тактика за резистентност на United Group, която има за цел да понижи въглеродния отпечатък на групата във веригата на доставки и да я трансформира във въглеродно неутрална компания до 2040 година

Иновативната Half SIM карта има същите функционалности като елементарната. Основната разлика е в размера, който е понижен на половина. В резултат на това се понижава двойно използването на пластмаса и могат да се транспортират двойно повече карти, което ще понижи доста и излъчванията при превозване. 



„ С въвеждането на Half SIM вършим още една стъпка – част от дълготрайната тактика на United Group за въвеждането на новаторски и устойчиви решения за по-ефективно ръководство на ресурсите. Тя е част и от локалната ни тактика за понижаване на въглеродния отпечатък на компанията. В международен мащаб от ден на ден телекоми вървят в същата посока и аз съм горделив, че точно ние от Vivacom вършим първи тази значима крачка на българския пазар “, разяснява Николай Андреев, Главен изпълнителен шеф на Vivacom. 



Телекомът затвърждава своята отговорност към запазване на околната среда, откакто по-рано през годината разпространява електронните фактури, с което икономисва 10 тона хартия на месечна база.

Повече информация за новите Half SIM карти на Vivacom може да видите.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР