От 1 ноември Тайланд ще започне постепенно да отваря границите

...
От 1 ноември Тайланд ще започне постепенно да отваря границите
Коментари Харесай

Ето кога Тайланд отваря границите си и какви туристи ще се допускат

От 1 ноември Тайланд ще стартира последователно да отваря границите си за имунизирани задгранични гости, заяви през вчерашния ден министър-председателят Прают Чан-оча, представен от Франс прес.

Агенция Франс Прес отбелязва, че с тази стъпка кралството се пробва да избави тежко потърпевшата си от коронавирус пандемията туристическа промишленост.

Първоначално Тайланд ще позволява туристи от 10 страни, "смятани за нискорискови ", като Съединени американски щати, Китай, Англия, Германия и Сингапур, сподели министър председателят в телевизионно изказване. През идващите месеци описът на страните може да се бъде допълван.

При идването си посетителите ще би трябвало да показват негативен тест за COVID-19 и да създадат нов на място.

"След това те ще могат да пътуват свободно из страната като тайландците ", сподели Прают Чан-оча.

Thailand will allow vaccinated tourists from S'pore to enter from Nov. 1, 2021
— Mothership.sg (@MothershipSG)
Досега според специфична стратегия беше допустимо само имунизирани туристи да посещават курорта Пукет. Те обаче бяха длъжни да останат една седмица в хотел на острова, преди да имат право да посещават други елементи на страната.

Преди пандемията приходите от туризъм представляваха една пета от брутния вътрешен артикул на Тайланд. Стриктните ограничавания, наложни на пасажерите поради ковид, обаче доведоха до изострен спад в броя на туристите. През 2020 година той се срина с 83 % до 6,7 милиона души след рекордните 39,9 милиона през 2019 година Заради COVID-19 страната изгуби доходи от туризъм за към 50 милиарда $ и регистрира предходната година като най-слабата за стопанската система си за последните над 20 години.

През 2020 година Тайланд беше релативно пощаден от ковид, само че от април тази година броят на инфектираните стартира да пораства и надвиши 1,7 милиона души от началото на пандемията. Регистрираните смъртни случаи са близо 18 000.

Понастоящем обаче над 30 % от жителите на страната към този момент са имунизирани с две дози, а и ситуацията в последните седмици се усъвършенства.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР