От 1 ноември служителите на „Пътна полиция“ в страната ще

...
От 1 ноември служителите на „Пътна полиция“ в страната ще
Коментари Харесай

Важна информация от "Пътна полиция" за всички шофьори! От днес започва голяма 20-дневна акция

От 1 ноември чиновниците на „ Пътна полиция “ в страната ще проведат обичайна акция „ Зима “, като се цели фокусиране на вниманието на всички участници в придвижването по пътищата върху подготовката за зимния сезон, за гарантиране на сигурността.

По традиция, първите 10 дни са отредени за разяснение и съответни превантивни препоръки за сигурност. В този интервал с приоритет ще бъдат инспекциите на велосипедистите и транспортните средства с животинска двигателна сила. При тези участници в придвижването рисковете от пораждане на произшествие на пътя е извънредно огромна, изключително вечерно време и изключително при каруците, когато не са задоволително добре снабдени с нужните светлоотразители. 6 ноември е разгласен за ден без жертви велосипедисти на пътя.

Втората част на акцията ще от 11 до 20 ноември и тя ще е ориентирана главно към пешеходците, като 16 ноември е разгласен за ден без жертви пешеходци. През третия стадий, от 21 до 30 ноември, ще се организира акцията „ Безопасно шофиране през зимата “, ориентирана към водачите на МПС, техническата редовност на колите и държанието на водачите по отношение на пешеходците. 22 ноември ще бъде ден без жертви водачи и пасажери.

Според статистиката на „ Пътна полиция “ от началото на годината досега в страната са станали 5690 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които са починали 534 души, ранени са 7161 индивида. Спрямо същия интервал на предходната година, случаите на пътя са 564 по-малко, починалите с 54 по-малко, а ранените със 732 по-малко. „ Пътна полиция “ ще продължи да ползва наказания върху най-агресивните и рискови водачи. Само за 9-те месеца на 2017 година пътните служители на реда са съставили 765 670 фиша и акта за открити нарушавания. Спрямо същия интервал на предходната година, това са 136 900 повече санкции.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР