От 1 ноември Община Русе стартира инициативата Културен чек“ за

...
От 1 ноември Община Русе стартира инициативата Културен чек“ за
Коментари Харесай

Община Русе дарява културен чек на зрелостниците от русенските училища

От 1 ноември Община Русе започва самодейността „ Културен чек “ за учениците от 12 клас на всички общински и държавни учебни заведения на територията на Русе. С него младежите ще могат да посетят по техен изборконцерт или театър на един от трите русенски държавни културни института: Държавна опера – Русе, държавна такса „ Сава Огнянов “ и Държавен куклен спектакъл – Русе. Културният чек не е годен единствено за премиерни и гостуващи спектакли.

1291 са зрелостниците през образователната 2022/2023 година, които ще получат чека и могат да го употребяват до 30 декември 2022 година

Целта на самодейността е да приобщи младежите към музикални и театрални произведения от българската и международната класика. Едновременно с това Община Русе поддържа и разпространява активността на трите русенски културни института измежду зрелостниците от русенските учебни заведения.

Средствата за самодейността „ Културен чек “ са гласувани през април на съвещанието на Общинския съвет по предложение на общинските съветници Нора Стоянова и Косьо Станев. Идеята е това да стане традиция и в идващите години.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР