От 1 ноември Китай поема ротационното председателство на Съвета за

...
От 1 ноември Китай поема ротационното председателство на Съвета за
Коментари Харесай

Китай пое ротационното председателство на Съвета за сигурност на ООН

От 1 ноември Китай поема ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за този месец. Същия ден непрекъснатият представител на страната в международната организация Джан Дзюн управлява вътрешните съвещания на Съвета, на които беше призната работната му стратегия за ноември.

Джан Дзюн съобщи, че оправянето със обстановката сред Палестина и Израел е най-важната задача на Съвета за сигурност през този месец. На първо място би трябвало да се насърчи прекъсване на огъня и да се предотвратят цивилните жертви, по-голямото филантропично злополучие и разширението на спора. Като ротационен ръководител дружно с интернационалната общественост Китай ще насърчи Съветът за сигурност да предприеме виновни и обилни групови стъпки към постигането на тези цели, добави още Джан Дзюн.

Председателството на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се сменя на ротационен принцип сред 15-те членове на съвета за интервал от 1 месец. Миналият мандат на Китай като ротационен ръководител беше през август предходната година.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР