От 1 ноември 2021 год. Община Трявна обявява архитектурен конкурс

...
От 1 ноември 2021 год. Община Трявна обявява архитектурен конкурс
Коментари Харесай

Община Трявна обявява конкурс за идеен проект за развитието на града

От 1 ноември 2021 год. Община Трявна афишира архитектурен конкурс за абстрактен план на Централната градска част на Плачковци. Проектът обгръща площадното пространство пред постройката на кметството, както и прилежащия към него регион. Целта на архитектурната разработка е да показа автентично и самостоятелно решение по какъв начин централната градска част може да се модернизира и благоустрои, с цел да се трансформира в притегателно място за жителите и гостите на града.  

В състезанието могат да вземат участие всички български или задгранични физически/юридически лица или техните обединявания, както и всяко друго сходно обединяване, което може да извършва предмета на сегашния конкурс. Участникът следва да има годна застраховка “Професионална отговорност в проектирането и строителството ” или еквивалент за задграничните лица, покриваща минималната застрахователна сума за градежите, включени в предметите на поръчката, а точно – градежи от четвърта категория. Всеки участник би трябвало да разполага с екип за осъществяване на плановата разработка от минимум един проектант с цялостна проектантска дееспособност, според откритите законови разпореждания. 

Проектното предложение би трябвало да съдържа текстова информация за обекта, а точно заложените по него хрумвания за рационализация и благоустройство; архитектурни цветни чертежи в мащаб 1:100; визуализация на плановото решение; фрагменти на обособени зони, характерни и присъщи елементи, други визуализации по преценка на проектанта.  
 Община Трявна облагороди детска площадка Община Трявна облагороди детска площадка
Облагородяването на детската площадка в кв. “Светушка ” в Трявна е съвсем към своя край. Проектът “Зелената концепция ”...

Идейните планове на всички, позволени до присъединяване лица, ще бъдат обсъждани и оценени от умело жури, назначено от кмета на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева.  

Наградата за спечелилия е в размер на 833,33 лева без Данък добавена стойност и не се плануват награди за класираните на второ и трето място. Спечелилият ще има право да изготви след това и техническия план за Централната градска част на Плачковци.  

Идейните планове се подават в период до 17:00 ч. на 13.12.2021 год. в деловодството на Община Трявна – ул. “Ангел Кънчев ” №21.  

Повече информация по отношение на условията за кандидатстване и правене на архитектурния абстрактен план може да откриете на уеб страницата на Община Трявна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР