От 1 март в Кърджали ще започне да функционира т.нар.

...
От 1 март в Кърджали ще започне да функционира т.нар.
Коментари Харесай

От 1 март влиза в сила „синя зона“ в Кърджали

От 1 март в Кърджали ще стартира да действа така наречен „ Синя зона “, оповестиха пред публицисти кметът на града инж. Хасан Азис, заместникът му Тунджай Шюкрю и шефът на общинското дружество „ Паркинги, гаражи и зони за паркиране “ Шенай Мехмедали.

Зоната за почасово паркиране обгръща централна градска част. С над 500 паркоместа, тя се разгръща на близо 30 улици, като на по-късен стадий ще бъдат включени още 2 – „ Стадионска “ и „ Ген. Чернозубов “. 

За услугата кърджалийци ще заплащат по три метода: посредством SMS, посредством така наречен паркоавтомат или в обозначени търговски обекти. Цената за час престой е лев, като при заплащане с малко известие, потребителите ще заплащат и цената на SMS-a, посочи Шенай Мехмедали. 

Живущите в обсега на зоната за почасово паркиране ще могат да се възползват от годишен абонамент за автомобила си, който е в размер на 50 лева Срещу същата сума, само че на месец, ще могат да се възползват комерсиалните и фирмени обекти, като те ще имат право да наемат до 2 места.

Относно терзания на живущи в съседство на новообособената зона за платено паркиране, че ще изпаднат в неспособност да паркират, поради придошли коли, решили да си спестят таксата, кметът разяснява, че в администрацията към този момент има позвънявания. „ Включително и са почнали подписка с молба блоковите пространства до зоната да бъдат включени, с цел да не ги застигне това, само че на база интереса ще се работи за идващ стадий на уголемение и въвеждане и в кварталите на града “, разяснява още инж. Хасан Азис.

Той посочи, че организационно-технически и кадрово всичко е готово за началото. Помислено е и за отчитането на санкции на скъпите коли, на които няма да бъдат поставяни скоби. За тях ще се викат чиновници на Пътна полиция, които да установяват нарушаванията. На този стадий общинското дружество ще работи без репатриращ автомобил. Направени предварителни планове демонстрират, че при 50 % претовареност на паркоместата общинското дружество ще може да се самоиздържа, стана ясно още на срещата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР