От 1 декември впечатляваща арт инсталация с името Светлината в

...
От 1 декември впечатляваща арт инсталация с името Светлината в
Коментари Харесай

“Поредното недоразумение, но пък модерно, кич или порта”: Арт проект събуди фантазиите на столичаните

От 1 декември впечатляваща арт апаратура с името " Светлината в нас " приковава вниманието на столичните поданици и посетителите на храм-паметника „ Александър Невски “. Тази лъскава апаратура освен привличеминувачитес образната си хубост, само че и се превърнав тематика на диалози и спекулации в обществените медии.



Снимка Facebook: арт планът

Арт планът е част от акцията „ Светлината в нас “, инициирана и осъществена от Столичната община. След като златната арка беше сложена пред храм-паметника, тя стана обект на любознание и разгадки. Под златната арка се разстила червен килим, който приканва хората да минат под нея и да се потопят в прекарването на изкуството.

На фона на обществените мрежи, няколко стотини консуматори започнаха да гадаят за смисъла и символиката зад инсталацията. Най постоянно задаваните въпроси бяха " Какво е това? ", " Защо стои там? ", " Каква е историята зад нея? " и " Колко коства? "
Ето и някои от мненията:


фотография: скрийншот фейсбук



фотография: скрийншот фейсбук



фотография: скрийншот фейсбук

Запразничния месец площадът бе видоизменен с краткотраен дизайн от градски деятели и актьори, който цели да се тестват разновидности за дълготрайно възкръсване на знаковата зона. Кампанията,посветена на светлината в хората и знаците на града, включваше особено коледно събитие, което бешена 20 декември и обичайният концерт за посрещане на Нова година, проведен от Столичната община.

Мнозина правят оценка изкуството като новаторско и автентично, до момента в който други го дефинират като кич или даже като вратата към необикновен свят. Появи се и дебатза това, дали арт инсталацията е врата към ново начало или просто украсителен акцент.

Тъй като не са предоставени публични тълкувания от Столичната община, обществените мрежи се трансформират във виртуален конгрес за размишления и теории за смисъла на " Светлината в нас ". Въпреки че има различия, има ивпечатления, че инсталацията задава нови стандарти в арт сцената и подхранва интереса към културните събития в столицата.

Според непотвърдена информация на " Tribune ", цената на този трогателен план е оценена на 30 000 лв.. Въпреки че този въпрос провокира полемики, " Светлината в нас " ще продължаюида бъде загадъчна и вдъхновяваща част от столичния пейзаж.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР