От 1 декември до 1 януари на новата година парк

...
От 1 декември до 1 януари на новата година парк
Коментари Харесай

Традиционният коледен базар във Велико Търново скоро ще отвори врати

От 1 декември до 1 януари на новата година парк „ Марно поле “ ще се трансформира в едно своебразно коледно градче, цялостно с приказни изненади.
За първи път атракционите на базара ще бъдат ситуирани дружно с празничната сцена пред входа на Летния спектакъл. На нея ви чака забавна и празнична музикална стратегия през целия месец с присъединяване на локални реализатори, обединения и групи.


За втора поредна година, наред с обичайните къщи, ще бъдат ситуирани и новите дървени павилиони за показване на още по-голямо многообразие от артикули.
На Коледния базар ще можете да намерите страхотни коледни дарове и украса, шансове, свещи, кожени и дървени произведения, декорации за дома и елхата, ръчно направена бижутерия, картини, ирисова снимка и доста други.
Зимата е сезонът на сладките изкушения, по тази причина при нас ще откриете богато многообразие от коледни курабийки и тестени сладки, домашни торти, парещ шоколад, понички, катми, гофрети, както и здравословни протеинови хапки и бонбони. Ако пък ви се хапва нещо солено, можете да опитате разнообразни месни деликатеси и традиоционно греяно вино.
В очакване на Коледа, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни акции. Една от къщичките ще бъде разполагаем на надарените самодейци от обществените услуги в общината, а в нея ще бъде ситуирана благотворителната галерия „ Ние можем “, която се провежда за 18-а поредна година. В друга къщурка със свои начинания ще вземат участие фондация „ Искам бебе “, Българския Червен кръст, асоциация „ Детско сърце “ и клуб Интеракт.
Верните помощници на Дядо Коледа ще чакат всички дребни и огромни с техните пожелания от 1 до 21 декември в това число. Само не забравяйте, преди да пуснете писмото си в Коледната поща, да ревизирате дали сте написали и противоположен адрес, с цел да може посланието на Дядо Коледа да стигне до вас!
Коледният базар в остарялата столица се провежда от Община Велико Търново и Общинска туристическа организация „ Царевград Търнов “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР