Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен в отвличане

Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г. И.

Той е притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 1 май т. година към 01:30 ч. в гр. Козлодуй, в региона на пристанището, е отвлякъл Т. П. от същия град, като е употребявал лек автомобил „ Фолксваген Голф “.

За това закононарушение законодателят е планувал наказване " отнемане от независимост " от 3 до 10 години.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г. И. съдът одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастността на обвинения към закононарушението, в което е упрекнат, както и че съществува действителна, а не хипотетична заплаха той да извърши закононарушение и/или да се укрие. Г. И. е осъждан, като сегашното действие, за което му е повдигнато обвиняване, е осъществено в изпитателния период на предходно негово наказание.

Съществува и другата различна заплаха, планувана в закона, а точно обвиненият да се укрие. От доказателствата по това дело е видно, че той се е укривал от органите на реда и е осуетявал осъществяването на инспекции от контролните органи.

Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване с привеждане на обвинения Г. И. в следствения арест към Затвора – Враца.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се апелира и стачкува в законоустановения период пред Апелативен съд – София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР