От 1 април отпадат цветовите зони, съгласно които досега се

...
От 1 април отпадат цветовите зони, съгласно които досега се
Коментари Харесай

Разхлабването продължава: Отпадат цветовите зони за влизане в България

От 1 април отпадат цветовите зони, според които до момента се определяше редът за влизане в България. Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена на съображение Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на граничен здравен надзор на Република България, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

От 1 април до 15 май всички лица обаче, без значение от страната, от която идват, се позволяват на територията на страната при показване на годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация, за преболедуване или за извършено проучване или на равносилен или подобен документ, съдържащ същите данни.

Лицата, които не показват най-малко един от посочените документи, се позволяват на територията на страната и се слагат под 10-дневна карантина.

Карантината може да бъде прекратена, в случай че лицето си направи PCR или бърз антигенен тест не по-рано от 72 часа от идването си в страната. В случай на негативен резултат, карантината на лицето се смята за прекратена от деня на регистрирането на резултата в Националната осведомителна система за битка с COVID-19.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР