От 1 април Община Сандански ще въведе система за електронен

...
От 1 април Община Сандански ще въведе система за електронен
Коментари Харесай

Община Сандански въвежда електронен прием в детските заведения

От 1 април Община Сандански ще вкара система за електронен банкет на деца в яслени групи и първа група в детските градини на територията на общината, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация. За Българска телеграфна агенция от там обясниха, че такава система се вкарва за първи път на територията на общината. 

Системата ще бъде отворена от 1-ви до 7 април, като при регистрация родителят би трябвало да има годна е-поща, на която да получи уведомление за статуса на регистрацията си. Въведените данни се обработват автоматизирано и се ревизират служебно за уместност и меродавност. 

Кандидатстването в общинските детски заведения ще се реализира посредством регистрация в платформата: https://priem.sandanski.bg/, която е налична и на формалната страница на община Сандански в категория " Образование ". 

Системата ще дава настояща информация за кандидатстване и банкет в яслените групи и детските градини, свободните места, описи с признати деца, график за дейностите по приема на деца, данни за контакт с детски градини, както и настояща Наредба за изискванията и реда за записване, отписване и пренасяне на деца в яслени групи към детски градини и в общинските детски градини на територията на община Сандански. 

Дигитализацията на услугите, които дава община Сандански, в това число и въвеждането на електронен банкет на деца в детските градини, е за облекчение на жителите и обезпечаване на бърз и сигурен достъп до информация.  

Заявленията, регистрирани преди 1 април, са невалидни, осведомят от администрацията. 

През 2023 година община Благоевград вкара електронен прием в детските заведения. Приемът на заявки за постъпване на деца в детските градини и ясли се извършваше както по електронен път, по този начин и на книжен притежател в самите детски заведения, тъй като електронното подаване бе въведено за пръв път.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР