От 1 април голяма част от бензиностанциите ще затворят заради

...
От 1 април голяма част от бензиностанциите ще затворят заради
Коментари Харесай

Задава се криза на пазара на горива - бензиностанциите масово затварят от 1 април

От 1 април огромна част от бензиностанциите ще затворят поради новите условия за касовите апарати. Не можем да осъществим условията. Предвиждаме рецесия на пазара на горива. Това съобщи пред Би Ти Ви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация във връзка условието от 1 март на всяка касова записка на бензиностанциите да бъде изписвано ДДС-то, акциза, доставна цена и разноските, които образуват цената на горивата, написа Пик.
"Промяната няма да даде огромна информация на потребителя. Ако би трябвало да описваме в касовата записка всеки разход, тя ще е дълга 1 метър - 1 стотинка за заплати, 2 стотинки за ток, 8 стотинки за Държавния запас. Маржът може да се види в края в годишния финансов доклад на бензиностанциите ", безапелационен е той.
"Надявам се срокът да се удължи с 2-3 месеца, с цел да можем да създадем измененията. На 1 юли би трябвало да сменим напълно фискалните си устройства. Мисля, че това е подобаващ период за разискване и приемане на измененията ", посочи Светослав Бенчев.
Той добави, че скокът на цените на горивата зависи от няколко съставния елемент. При дизела особено повода е условието в горивото да има биодизел, който е два пъти по-скъп от елементарния. Другата причина са новите условия от страната към бензиностанциите.
Все отново Светослав Бенчев съобщи, че в идващите дни чака горивата да тръгнат надолу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР