От 1 април Банка ДСК издава във всички офиси, чрез

...
От 1 април Банка ДСК издава във всички офиси, чрез
Коментари Харесай

Банка ДСК е първата европейска банка, която предлага дебитни карти Mastercard от рециклиран материал и в подкрепа на биоразнообразието

От 1 април Банка ДСК издава във всички офиси, посредством онлайн банкиране  и Кол център дебитна карта Mastercard Wildlife Impact Card. Благодарение на напъните на двете компании, България става първият европейски пазар, който се включва в Програмата за запазване на биоразнообразието на планетата. Дебитната  е част от ново потомство екосъобразни банкови артикули, създадени и сертифицирани по световни стандарти в лабораторията на Mastercard за устойчиви решения. Tя е създадена от 85.5% рециклирани и рециклируеми материали IDEMIA, един от новаторските снабдители на материали, покрили условията на Mastercard за потвърдено понижаване на въглеродния отпечатък. 

Tака най-големият картов издател в България –  внедрява на процедура ESG политики за екологично, обществено и корпоративно ръководство  в картовото си портфолио, което доближава до 2,5 млн. български консуматори. Програмата има за цел включи оптимален брой клиенти и чиновници на банката в акция с обръщение: „ Докато тази карта изтече, доста застрашени типове може да изчезнат “.

За всяка издадена карта Mastercard Wildlife Impact Банка ДСК и Mastercard подаряват един $ на интернационалната организация , с цел да оказват помощ за опазването и възобновяване на местообитанията на дивите животни. До 2030 година този план ще обхване предпочитани територии, равняващи се на 40 милиона хектара земя и 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят. Освен с материала, от който е направена, картата дава опция на клиентите, които я избират, да се включат в опазването на 2 000 сериозно застрашени типове, включително - африкански горски слон, черно-бял гривест лемур, жълтоопашата вълнеста маймуна и панголин.



" Нашата тактика за понижаване на въглеродния отпечатък стартира от вътрешната страна – от чиновниците, продуктите, а към този момент е ориентирана и към смяна на потребителското държание на клиентите ни. Чрез тази карта ние ги вършим донори и им подсещаме, че отговорността е ежедневна – с всяка транзакция те ще получават значимо обръщение. Поставяме си високи цели с тази идея, тъй като човечеството към този момент изгуби прекомерно доста. ", разяснява Тамаш Хак-Ковач, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Банка ДСК.

Според скорошно изследване на Mastercard, 85% от потребителите в международен мащаб са подготвени да подхващат персонални дейности за битка с провокациите, свързани с околната среда и устойчивото развиване на стопанската система през 2022. 

" В Mastercard работим за планета без период на валидност. Това изисква да интегрираме устойчиви решения и артикули в самата същина на бизнеса, вложенията и растежа си. Гордеем се, че Банка ДСК е първата банка у нас, която към този момент предлага изцяло нов метод и визия за банков артикул – с идея, обръщение и с най-малък карбонов отпечатък. ", разяснява Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

В предишното картите са създавани от няколко пласта PVC. През последните две години инвестицията на Mastercard в материали и банкови артикули, които да заменят поливинилхлоридната (PVC) пластмаса с рециклирани, рециклируеми и биоразградими материали,е повишена със 70%. Банка ДСК е първата европейска банка, която ще предложи нововъведението на своите клиенти в България. 

Conservation International е международна организация, която благодарение на науката и работата на терен се бори да запази благосъстоянията на природата, с които човечеството живее от хилядолетия. Екипите на организацията и техните сътрудници търсят новаторски решения и вложения за превъзмогване на климатичните промени и подкрепяне на хабитати в риск в над 30 страни по света.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР