Освобождаването на вноса от Украйна ще намали цените и инфлацията.

...
Освобождаването на вноса от Украйна ще намали цените и инфлацията.
Коментари Харесай

Денков за зърното: Освобождаването на вноса от Украйна ще намали цените и инфлацията

Освобождаването на вноса от Украйна ще понижи цените и инфлацията. Това съобщи министър-председателят Николай Денков преди началото на постоянното съвещание на кабинета по отношение на тематиката за анулация на възбраната за импорт на украинско зърно в страната.

" Днес горещата тематика е възбраната за импорт на зърно от Украйна в някои европейски страни, в това число в България. Има две гледни точки. Първата е на зърнопроизводителите, които желаят възбраната да продължи и упрекват държавното управление в изтъквам " Липса на каквато и да е държавна политика за бранша “. Втората е на държавното управление, което има грижа да обезпечи по-ниски цени на питателните артикули, по-ниски цени на фуражите, по-ниска инфлация, повече приходи в бюджета по импорт и експорт и поддръжка за българските зърнопроизводителтие ", съобщи той.

" Нека да бъде ясно - освобождението на вноса на зърно то Украйна ще понижи цените на главните хранителни артикули, ще понижи инфлацията, което ще подкрепи най-много хората с ниски приходи, ще усили приходите в бюджета от импорт и експорт ", катеогоричен бе министър председателят.

 

Очаквайте детайлности

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР