Освободеният руски търговец на оръжие Виктор Бут, който наскоро беше

...
Освободеният руски търговец на оръжие Виктор Бут, който наскоро беше
Коментари Харесай

Освободеният руски търговец на оръжие Виктор Бут посети окупирана Украйна

Освободеният съветски търговец на оръжие Виктор Бут, който неотдавна беше сменен със звездата от WNBA Бритни Грийнър, е посетил окупирания от Русия град Луганск в Източна Украйна в събота, съобщи CNN .

Бут участва на откриването на Луганския клон на прокремълската Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР).

Бут съобщи, че се радва да посети Луганск за първи път и изрази убеденост, че окупираният район " скоро ще бъде кротичък, а хората ще живеят без боязън за бъдещето си ", заяви съветската държавна осведомителна организация РИА Новости в неделя.

Лидерът на ЛДПР Леонид Слуцки съобщи, че се е наложило два пъти да трансформират маршрута си към Луганск заради обстоятелството, че " наоколо работят високоточни оръжия "

" Но това не може да анулира визитата ни в Луганск, тъй като това е точка, от която няма връщане обратно. Донбас и Русия са дружно вечно. Ще дойдем тук при всевъзможни условия ", съобщи Слуцки.

Миналата седмица Бут съобщи пред съветска телевизия, че " от все сърце " поддържа по този начин наречената " специфична военна интервенция " на Москва в Украйна и че в случай че има опция и нужните умения, сигурно би се присъединил като доброволец.

Луганск е част от по-широкия район Донбас в Източна Украйна и е една от четирите територии, анексирани от съветския президент Владимир Путин след референдум, който е не е приет за легален от Киев и интернационалната общественост.

Подкрепяните от Москва сепаратисти управляват територията под самопровъзгласеното наименование Луганска национална република, което не е прието от Украйна или от друга страна отвън Русия и нейния съдружник Сирия.

 На фотографията: Виктор Бут участва на конгреса на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) в Москва, Русия, 12 декември. (LDPR/Handout/Reuters)

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР