Осветлението в тунел Железница отново не работи. Този път обаче

...
Осветлението в тунел Железница отново не работи. Този път обаче
Коментари Харесай

Опасност за шофьорите: Не работи осветлението на тунел Железница

Осветлението в тунел " Железница " още веднъж не работи. Този път обаче тъмна е единствено част от оборудването, в средата. Това пречи на водачите, защото денем очите им мъчно се приспособяват към тъмнината в тунела. Не липсват и водачи, които не включват наложителните дневни светлини и на процедура в тунела не се виждат, което е рисково за участниците в придвижването.
От няколко месеца преди тунел " Железница " са сложени предупредителни табели, за това, че осветлението вътре не работи. Пътуващи се оплакват, че обстановката с тунелите в Кресненското дефиле не е по-различна.
" В половината тунел светят лампите, другата половина очевидно са ги пропуснали ", сподели Иван Колчаков.
" Със сигурност не е осветено, мисля, че единствено в единия тунел тук, първия или втория, ще ви излъжа има осветяване, в другите няма ", съобщи Данаил Иванов.
Според данни на Министерство на вътрешните работи от началото на годината до в този момент в тунел " Железница " са станали две произшествия без жертви.
Според водачи светлоотразителите, които съставляват спомагателен ориентир, са мръсни и това покачва риска от катастрофи.
" В случая, когато осветлението в някаква част на тунела не работи, е основна причина за ПТП, първо в тунела, в следствие и при излизането, тъй като може няколко секунди лидерът на процедура да е със мощно лимитирано зрение ", акцентира специалистът от Института по пътна сигурност Георги Гълъбов.
Хората, които постоянно употребяват маршрута, считат, че с цел да се понижат произшествията, час по-скоро е належащо да се пусне в придвижване новоизграденият сектор от автомагистрала Струма.
" Не знам още какъв брой произшествия би трябвало да станат, с цел да се вземат някакви ограничения ", разяснява Иван Колчаков.> От Областно пътно ръководство - Благоевград обясниха, че са подали нужните отчети до Агенция " Пътна инфраструктура ". От там би трябвало да бъдат отпуснати средства за ремонт на развалените осветителни тела или за пазаруване и монтаж на нови. От Пътната организация за в този момент не дават отговор по кое време ще се случи това.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР