Освен за климатичните промени, дигитализацията и по-високата минимална заплата, новата

...
Освен за климатичните промени, дигитализацията и по-високата минимална заплата, новата
Коментари Харесай

Новата власт в Германия ще легализира марихуаната

Освен за климатичните промени, дигитализацията и по-високата минимална заплата, новата коалиция в Германия реализира единодушие и за един въпрос, който партията на канцлера Ангела Меркел блокира от години, съобщи „ Ню Йорк Таймс”.

Става въпрос за легализирането на марихуаната. Новото държавно управление на Германия желае да легализира канабиса, като задачата е продажбата и качеството да бъдат контролирани, и това да се случва в лицензирани магазини.

Социалдемократът Олаф Шолц, доскорошен министър на финансите в държавното управление на Ангела Меркел, показа през вчерашния ден главните линии на съглашението за съдружно държавно управление, контрактувано сред Германската социалдемократическа партия, Зелените и Свободната демократическа партия. Партиите се споразумяха да засилят икономическия и паричния съюз на Европейски Съюз и изявиха подготвеност за смяна на фискалните правила на общността. Те считат, че Европейският съвет би трябвало да бъде реформиран, с цел да работи по-единно и дейно.

Свободните демократи показаха, че легализирането на марихуаната ще разреши на страната да бъде регулатор, да управлява качеството и да дава ефикасна отбрана на младежите посредством обучение. Съгласно настоящото немско законодателство не е нелегално да се употребява канабис, само че е противозаконна покупката. Свободните демократи настояват, че смяната на закона ще донесе пари в държавната хазна, само че напускащото консервативно държавно управление упорства, че легализацията е рискова.

„ Политико” написа, че трите партии са се договорили да легализират продажбата на канабис за развлекателни цели, само на пълнолетни лица. Все още обаче не е ясно дали развъждането на канабис в Германия също ще бъде легализирано. Освен за медицински цели, продажбата на канабис до момента бе неразрешена в Германия. Новата власт ще си даде 4 години период, с цел да оцени въздействието на закона върху немското общество. Според калкулации на Дюселдорфския университет легализирането на канабиса може да донесе на Германия повече от 4,7 милиарда евро спомагателни доходи годишно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР