Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

БОРИС ДЖОНСЪН съдебна експертиза СКРИ ОТ ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ДЕБАТ ЗА НАСЛЕДСТВОТО НА ТЕРЕЗА МЕЙ
" Къде е Борис? Ако неговият екип не го пуска на спор с петима общо взето другарски настроени сътрудници, по какъв начин ще договаря с Европейски Съюз ", атакува тъкмо Джереми Хънт по време на дебата, извършен от Канал 4. Той добави и, че Джонсън би трябвало да е в телевизионното студио и да изясни по какъв начин би могъл да промени хода на договарянията с Европейски Съюз за Brexit.
Коментар на Actualno.com : Така е по наръчника на популизма!

ВИДНИ МАКЕДОНСКИ УЧЕНИ НЕ ПРИЗНАВАТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА БЪЛГАРИН
На първо място срещу е македонският историк проф. Драги Георгиев, шеф на Института за национална история. Той е лидерът на македонските учени в взаимната комисия по историческите въпроси, основани на база Договора за добросъседство със Северна Македония.
Коментар на Actualno.com : А тяхната страна кой тъкмо я признава за учредена от " македонската нация "?

БЯЛА ТРЪГВА НА ПРОТЕСТ СЛЕД ПРИСЪДА ЗА УБИЙСТВО ОТ САМО 3 ГОДИНИ ЗАТВОР
Присъдата не е дефинитивно, само че квалифицира случай, при който момче е ударено с бутилка по главата, като " ликвидиране по несъобразителност ", тъй като правосъдният доктор не изключил вероятността младежът да е паднал на земята и от удара със земята да е умрял.
Коментар на Actualno.com : Тук всевъзможен коментар е непотребен, с изключение на един - всичко в този живот се връща, въпросът е по кое време!

КОЙ ИСКА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ ДА ПРОВЕЖДА ВОЕННИ УЧЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ? (ВИДЕО и СНИМКИ)
Ако някой от нас излезе с автомат на улицата и съобщи, че ненавижда Конституцията, евентуално до няколко минути ще бъде отведен за разпит. Също по този начин би станало, в случай че някой от нас опита да си направи " своя територия " в гората, потвърждавайки че пази страната. До минути ще бъдем задържани и ще ни бъде декларирано, че България има войска и полиция, които се грижат за страната. И това е по този начин. Ето за какво всеки опит да се лишават функционалностите на страната е противозаконен и срещу Конституцията. Но някои хора съумяват да избегнат правораздаването и да се демонстрират като инстанция, стояща над закона и страната. Точно преди един месец в влиятелния проверяващ уебсайт Bellingcat беше оповестен просторен материал за прото-милицията, основаната в граничния регион сред България и Турция, известна като БНО Шипка. Данните, които бяха събрани – в това число информация, идваща от българските служби – демонстрират притеснително неуважение към организация, поддържаща близки връзки с съветски военни инструктори, свързани с съветското военно разузнаване и крайнодесни екстремисти, имащи възбрана за влизане в европейски страни.
Коментар на Actualno.com : Кой желае ли - този, който след това да изяснява по какъв начин крепи стабилността, само че в действителност колкото да се крепи самият той при ветровете и от Изток, и от Запад!

СЕРИОЗЕН РАСТЕЖ НА ЗАПЛАТИТЕ, НО ОЩЕ ДАЛЕЧ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ИСТИНА
През първите три месеца на тази година България е на второ място по напредък на заплатите в Европейски Съюз, незабавно след Румъния. У нас заплатите на час са се нараснали с 12,9%, до момента в който при румънците нарастването е 16,3% на час, сочат формалните данни на Евростат. Но като безспорна стойност нещата към момента са несъизмерими. В края на 2018 година на час заплащането в България е едвам 5,4 евро, което е най-ниското в Европейски Съюз, а в Румъния е 6,9 евро. Средното равнище в Европейски Съюз пък е 27,4 евро за 2018 година.
Коментар на Actualno.com : Мда - най-после зависи какво можеш да си купиш с тези 12% и какво с 2-та % в Германия да вземем за пример...

ДАНАИЛ КИРИЛОВ ОБВИНИ ЧИНОВНИЦИТЕ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ
Въпросът е дали това е математическа неточност или не, сподели правосъдният министър.
Коментар на Actualno.com : Че по какъв начин - чистачките са отговорни!

ПРОМЕНИХА ЛИ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, ЗА ДА ИЗКАРАТ УЧЕНИЦИТЕ МАТУРИТЕ?
" Леснопреносим " или " елементарно портативен " – просветното министерство ще зачита и двата разновидността на изписване за правилно. Това съобщи заместник-министърът на образованието Деница Сачева.
Коментар на Actualno.com : После да не се чудим за какво нещата миришат на " простолюдие "! Или беше " просто людие "?

СТРЯСКАЩО: 80% ОТ СГРАДИТЕ У НАС НЕ СА ЗАЩИТЕНИ СРЕЩУ МЪЛНИИ
В страната няма съответен орган или институция, който да дава отговор за контрола над мълниезащитните уреди.
Коментар на Actualno.com : Я - съвсем подобен % като тоя, дето даващите публични поръчки желаят. Така разправят хората де, след това пък има работа за тичащите с камери, само че не и за задаващите въпроси

ПРОВАЛЪТ НА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ - САБОТАЖ ИЛИ СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА?
40% неточности при машините за гласоподаване - от 3000 секции, в 1139 има проблеми. Самата ЦИК признава, че в обособените калкулации има разлики в регистрираните гласове, само че това не влияело на крайния резултат.
Коментар на Actualno.com : Защо ли има изобщо въпрос...

ГЕРБ И Движение за права и свободи С ДОГОВОРКА - ХЕМ 1 ЛВ. ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ, ХЕМ ОТВОРЕНО ФИНАНСИРАНЕ
Това стана ясно от изявленията на Менда Стоянова и Мустафа Карадайъ пред публицисти.
Коментар на Actualno.com : И душата в парадайса, и оная работа до края...

БОРБАТА С ПРАНЕТО НА ПАРИ - 100 ДУШИ ОБРАБОТВАТ ОТЧЕТИ 10 ГОДИНИ
Агенцията по вписванията няма потенциал и да обработи и разгласява в регистъра финансовите доклади. " Отчетите, които не са обработени, са 1 милион, а ние сме 120 души в цяла България ", оправда се представителят на Агенцията по вписванията в съвещанието - длъжностно лице по регистрация госпожа Михайлова. Тя означи, че преди били определяни чиновници, които да се занимават единствено с доклади и че нормата е да се обработват по 80 доклада дневно.
Коментар на Actualno.com : Чували сме, че има всякакви автоматизации на процеса, само че несъмнено ни се е причуло.

ЗВЕРСКИ ПОБОЙ ЗАРАДИ БИРЕНА КАПАЧКА (ВИДЕО)
Нападателите - Мехмед и Ахмед към този момент са арестувани. Баща им Исмаил разяснява, че всичко станало поради бирена капачка - синовете му желали да си вземат премията от капачката т.е. още бира. " Мисля си, че без нищо няма да ударят ", добави мъжът. Той счита, че заради някаква причина промоцията бира не е била дадена и жертвата - Галин, е споделил нещо, поради което се е стигнало до нападението. Продавачката призна, че не е дала въпросната бира, тъй като имала възбрана от съответния търговец - търговците ѝ казвали коя промоция да се извършва и коя да не се, а можело промоцията да се вземе от по-голяма верига магазини.
Коментар на Actualno.com : В тази история е събрана цялата българска реалност на оскотяването - в това число и ролята на капитала...

ТИЙНЕЙДЖЪРКА УБИЛА НАЙ-ДОБРАТА СИ ПРИЯТЕЛКА, ЗАЩОТО ИЗМАМНИК Ѝ ОБЕЩАЛ МИЛИОНИ ДА Гражданско отделение НАПРАВИ
18-годишната Денали Бремър от Аляска е упрекната в организирането на убийството на 19-годишната Синтия Хофман, откакто повярвала на човек, който се показал за паралия и заречен 9 милиона $, в случай че извърши закононарушението.
Коментар на Actualno.com : В Съединени американски щати. Само че обществените мрежи ловят на всички места. Простотията и алчността - също!

НЗОК съдебна експертиза СЕТИ ДА СИ ОПРАВИ БРЮРОКРАЦИЯТА С ПОРЕДНО БОЛНО ДЕТЕ ЧАК СЛЕД МЕДИЙНА НАМЕСА
Заради очакване на мнение от НЗОК, е пропусната първата опция за интервенция на Селим в чужбина. Тя страда от слепота още от раждането си – на едното око.
Коментар на Actualno.com : Кога ли ние ще се сетим вместо медийни намеси да използван други?

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ВСЕ ПОВЕЧЕ УЧЕНИЦИ НЕ МОГАТ ДА ИНТЕРПРЕТИРАТ ТЕКСТ
" Виждаме, че учениците мъчно осмислят текстове. Увеличава се броят на учениците, които не могат да интерпретират текст, което значи, че могат да четат, само че не осмислят. Всички промени, които вършим са ориентирани към това – функционална просветеност ", сподели Вълчев.
Коментар на Actualno.com : Защото образованието е приоритет!

И " ТАЙНИЯТ КЛИЕНТ " ПАДНАЛ В БЕЗДНАТА КАТ-СОФИЯ, ЧАКАЛ 6 ЧАСА НА ОПАШКА
Отдавна известно на жителя е, че с цел да „ свърши работа ” в КАТ би трябвало да си вземе почивен ден, в този момент това се удостоверява от публично извършено през април и май наблюдаване по метода „ скришен клиент ” за даването на 15 услуги в 13 общини, регионални и общински администрации.
Коментар на Actualno.com : Коя брошура е прочел? Или какъв брой е скролвал из Фейса?

НА НИВО КОМИСИЯ: ГЕРБ ДЕ ФАКТО ПОЗВОЛИ ПЛЮС БЕЗКРАЙНОСТ ЛЕВА СУБСИДИЯ
Днес стана ясно и, че няма да има възбрана за дарения към партиите от компании, печелещи държавни поръчки, концесии или такива с държавно присъединяване, откакто още през вчерашния ден ГЕРБ и Движение за права и свободи се договориха на среща на парламентарните групи да има " отворено финансиране ". До 2009 година тези дарения бяха позволени от закона, означи Менда Стоянова. Запитана за какво няма забрани за дарения от компании, печелещи държавни поръчки, концесии или такива с държавно присъединяване, Стоянова съобщи: " Ние сме записали " юридически лица и еднолични търговци ", а компания с държавно присъединяване, с цел да направи каквото и да е подаяние би трябвало да има решение на нейния принципал, а принципалът на държавните сдружения се знае кой е. Всеки има право. Само че с този обществен указател може да се види - и в обществения указател на публичните поръчки и обществения указател за даренията кой кой е ".
Коментар на Actualno.com : Още малко и ще е същински честито!

ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО ПОЕ НОВ ДЪЛГ ЗА ПОКУПКАТА НА F-16
Причината е, че страната събира пари за готвеното заплащане вкупом на 8-те изтребителя F-16 и оборудването им, потвърдиха от ведомството на министър Владислав Горанов.
Коментар на Actualno.com : Какво ли му стана на запаса? Или какво не му стана...

РУСИЯ ГОТВИ ЗАКОН, С КОЙТО ДА ГЛОБЯВА И ВКАРВА В ЗАТВОРА " ОСКВЕРНИТЕЛИ " НА НЕЙНИ ПАМЕТНИЦИ И В ЧУЖБИНА
Съгласно текста, става въпрос за монументи, касаещи воинска смелост на съветската войска, монументи поради починали в отбрана на Русия в чужбина съветски военни, на военачалници и паметници, увековечаващи съветската воинска популярност, възпоменателни музеи, монументи на място на водени знакови за Русия военни борби, както и знаци на исторически спомен за починали съветски военни.
Коментар на Actualno.com : Руски световен полицай!

СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ: ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е БЪЛГАРИН, НО съдебна експертиза Е БОРИЛ ЗА МАКЕДОНИЯ
" Гоце Делчев се е борел за автономност на Македония, за самостоятелна страна, та даже в края на живота си прави наследство неговите кости да почиват в самостоятелна македонска страна. С една дума както споделят някои политици: истината и единствено истината - по този начин да бъде. Безспорна историческа истина е, че той се е определял като българин. Безспорна историческа истина е фактът, че се е борел за македонска страна. Ето я формулировката, дайте да я подпишем и да не сътворяваме проблеми там, където не би трябвало да има ", сподели Стево Пендаровски.
Коментар на Actualno.com : Още малко, Стево, и в действителност ще кажеш истината. Само че тогава по какъв начин ще обясниш страната " Северна Македония "?

САС ПРЕКРАТИ ДЕЛОТО ЗА КОНФИСКАЦИЯ СРЕЩУ БИСЕРОВ, ВЪПРЕКИ ЗАКОНОВА ПРОМЯНА
В претекстовете на съда написа, че Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (ЗПКОНПИ) в частта му за конфискацията опонира на Директива 2014/42/ЕС за застраховане и конфискация на средства и облаги от незаконна активност в Европейския съюз и по тази причина съдът взема решение да приложи европейското право.
Коментар на Actualno.com : Толкова е занимателно, когато тъкмо за такива като Бисеров се намира правдивост по европейското право...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР