Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ЕКЗИТ ПОЛ: ПУЧДЕМОН ВЛИЗА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Партията на Пучдемон си обезпечи 2 места в Народното събрание като получи 4,6% поддръжка от гласоподавателите. Иначе в Испания спечелили са социалистите на испанския министър председател Педро Санчес - с 32,84% поддръжка. Далеч обратно, с 20,13% е Испанската национална партия на някогашния испански министър-председател Мариано Рахой.
Коментар на Actualno.com : За идната акция Иванчева и Петрова да обменят опит.

БЕЗ ПРИСЪСТВИЕ: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 11 ЛЕВА ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ Пожарна охрана ЗАКОН, СЪС ЗАДНА ДАТА
Масово партиите в Народното събрание не разясниха абсурда, откакто се разбра, че през предходната година са взели над 6,5 млн. лв. повече, в сравнение с би трябвало.
Коментар на Actualno.com : Нещо не е доста задна датата - би трябвало да е по-назад, някъде към началото на този век най-малко!

СОЧЕН ОТ БОРИСОВ ЗА НИКОГА НЕ ПОЗНАЛ ИЗБОРИ СОЦИОЛОГ: БОРИСОВ МЕ ПОСЛУША И ИЗБЕГНА РАЗГРОМНА ЗАГУБА
Г-н Борисов очевидно ме слуша деликатно и направи ходовете, които трябваше да направи, с цел да избегне очертаващата се разгромна загуба. Това съобщи социологът Кольо Колев, чиято организация " Медиана " постоянно дава преди избори оптимистична картина за Българска социалистическа партия.
Коментар на Actualno.com : Оракулът от Делфи пасти да яде!ч

МОЖЕ И ДА ИМА ГЛОБИ ЗА НЕКАЧЕСТВЕН РЕМОНТ НА " ГРАФА "
" Няма да има глоба за закъснение във времето. Такава е допустимо да има за неприятно качество, само че това ще стане ясно в края на деня. Размерът на този тип глоба може да доближи до 1 млн. лв. ", съобщи шефът на Дирекция " Транспортна инфраструктура " в Столична община (СО) инж. Даниел Евлогиев.
Коментар на Actualno.com : Може, несъмнено, но ремонт на ремонта няма да има, отсече Нейно Кметско Величество Фандъкова!

БЪЛГАРСКАТА КАРТИНА ЗА Екологичен потенциал - ВСИЧКО УЖ Е ПРЕБРОЕНО, НО КЪДЕ СА ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ?
Всеки трети гласоподавател, отишъл да гласоподава на евроизборите на 26 май, е дал своя вот преференциално, демонстрират данните на ЦИК след първото въвеждане на обработените секционни протоколи. Става въпрос за 36,71% от гласувалите. Този % обаче се разминава фрапантно с оповестеното в екзит половете на четири огромни социологически организации. Най-голям % на дали своят вот преференциално дава " Афис " - всеки втори дал своя вот (51%). Изчисленията на " Галъп " и " Тренд " сочат съвсем същото - 49%. Най-малко преференции вижда " Алфа Рисърч ", само че отново много повече от ЦИК - 42%.
Коментар на Actualno.com : Е може някоя преференцийка да се е изгубила, само че - случва се!

ПЕЕВСКИ НЯМА ДА ХОДИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА, БИЛ ПО-НУЖЕН В БЪЛГАРИЯ
Народният представител и медиен магнат Делян Пеевски няма да става евродепутат. Това стана ясно по време на днешния парламентарен ден, когато Пеевски изненадващо се появи в Народното събрание. " Надделя груповото решение, че съм по-нужен в България ", сподели Пеевски.
Коментар на Actualno.com : По-важното е, че към този момент е на работа! Отличник - даже Доган не работи за запас!

ДОКЛАД ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА - РАБОТИ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО съдебна експертиза ИСКА ОТ НЕЯ
Ежегодно всяка държавна конструкция прави и оценки на работата на чиновниците си, като изискването за това е те да са работили най-малко 6 цялостни месеца в съответното ведомство. Така 9 349 души са получили най-високата оценка " извънредно осъществяване " ; 36 073 души са получили оценка " осъществяването надвишава условията " ; 22 312 чиновници са били оценени с „ осъществяването дава отговор на условията " ; а 62 души са получили " недопустимо осъществяване " като оценка.
Коментар на Actualno.com : Ще ви кажа една загадка - тези отчети ги написа администрацията!

МАРЕШКИ СМЯТА, ЧЕ ПОЧТИ СИ Е ПОВТОРИЛ РЕЗУЛТАТА ОТ ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ (ВИДЕО)
Справка в формалната интернет страница на ЦИК демонстрира, че през 2017 година " Воля " взе 4,26%, до момента в който в този момент е над половин % по-малко. Като безспорен брой гласове обаче, през 2017 година партията на Марешки взема над 145 000 гласа, в този момент е под 67 000 гласа.
Коментар на Actualno.com : Почти, съвсем - ей го къде е 145 000!

ОКОНЧАТЕЛНО - ВСИЧКИ НАРУШИТЕЛИ С КЪЩИ ЗА ГОСТИ МОЖЕ ДА съдебна експертиза ИЗМЪКНАТ ОТ САНКЦИИ
Петчленен състав на Върховния административен съд дефинитивно разгласи за оскъдна Методиката за установяване на глобите след заплащане по планове по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007 – 2013 година, одобрена от Изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " (ДФЗ).
Коментар на Actualno.com : Сефте!
БОЛНИЦИ СПРЯХА ХИМИОТЕРАПИИ ЗАРАДИ ЗДРАВНИ ЛИМИТИ
Цялото поделение по онкология в болница „ Сердика ” от понеделник не прави вливания. Не е ясно и по кое време процедурите по химиотерапия ще бъдат обновени, защото на болничното заведение били наложени предели „ от през днешния ден за на следващия ден ”.
Коментар на Actualno.com : Днес няма да сте заболели, на следващия ден - може!

ДФЗ ОТРИЧА, ЧЕ ЗАРАДИ КАЛПАВА МЕТОДИКА ТАРИКАТИТЕ С КЪЩИ ЗА ГОСТИ съдебна експертиза ИЗМЪКВАТ
Actualno.com се свърза с дирекция " Договориране " в ДФЗ, отговаряща за Програмата за развиване на селските региони (ПРСР), като зададе съответен въпрос - в случай че като лице, осъществило план по ПРСР, са ни наложени финансови корекции според методиката и това е доказано от съда, в този момент може ли да апелираме след смяната на методиката. Отговорът беше: " Не можем да разясняваме ", само че с самопризнание, че най-вероятно данъкоплатците ще покрият корекциите, макар изказванието, че в дирекцията няма нормативен документ с щемпел за хипотетичния случай и надлежно не може да се разясняват хипотези от медиите или Фейсбук.
Коментар на Actualno.com : Прочетете отново какво попитахме!

КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е НЕТЪРПИМА И ВИДОИЗМЕНЯЩА съдебна експертиза, А ЗАКОНЪТ НЕ Е СИГУРЕН КАКВО Е " ПОДКУП "
" Когато да вземем за пример се приказва за " рушвет ", никой не знае защо става дума. Там има толкоз доста разнородни криминализирани избрания, които взаимно се объркват и изключват. Всеки, който работи по даден случай, се моли неговото закононарушение да не се окаже рушвет, тъй като класифицирането му е висша математика. Тази обстановка е смъртоносна при отиване на съд. И заради това подкупите не порастват статистически, правосъдната власт заобикаля да ги употребява ", разяснява доцент доктор Ива Пушкарова.
Коментар на Actualno.com : То и ние не сме несъмнено какво е рушвет. Всъщност май е по-правилно да кажем какъв брой е рушвет!

НСО ОТКАЗВА ДА ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛИЦАТА, КОИТО ОХРАНЯВА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ПЕЕВСКИ
Разгласяването, в това число потвърждението или отрицанието, на обстоятелства и условия по отношение на оперативно изпълняваните отговорности на Службата, в това число посочването на съответни охраняеми лица, ще сложи под изискване спазването и на духа, и на буквата на закона, в чиито обсег попада активността на Националната работа за защита.
Коментар на Actualno.com : Сигурно ги е позор държавните гавази да кажат какъв брой е на ниска цена да пазят Пеевски. Нужно е да работят единствено по Коледа (най-големи са тогава рисковете от подготвящите се за празниците тълпи) - другояче просто му пазят сянка!

СТОЯНОВА: НЯМА ГРЕШКА В СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ, РАЗПРЕДЕЛЯТ съдебна експертиза ТАКА ОТ ГОДИНИ
Менда Стоянова изясни, че има " неясноти в законите, които подвеждат някои хора да настояват, че има непозволено установяване на дотациите ".
Коментар на Actualno.com : Състезанието за палмата " Дарвинова еволюция " в ГЕРБ се ожесточава!

АБСУРД - ВЕЛОАЛЕЯ В ПЛОВДИВ СВЪРШВА В ДЪЛБОКА ПРОПАСТ (ВИДЕО)
Истинска бездна чака всеки колоездач, дръзнал да кара по велоалеята на надлеза на Адата в Пловдив. Това сподели видеоклип на засегнат пловдивчанин на име Стоян Стоянов.
Коментар на Actualno.com : I believe I can fly...

СЪДЪТ ОТМЕНИ НАРЕДБА НА ЦАРЕВО ДА ГЛОБЯВА КЪМПИНГУВАЩИ, ГОТОВА Е НОВАТА - ПОЧТИ СЪЩАТА
Вчера, 29 май, стана ясно, че с решение на Върховния административен съд е анулирана Наредбата за запазване на публичния ред и околната среда на територията на община Царево. Именно по нея локалната власт глобяваше къмпингуващи до плажовете Корал, Арапя, Делфин и други Окончателното решение на Върховен административен съд е от 11 април 2019 година. В уеб страницата на общината обаче кметът на Царево Георги Лапчев към този момент е разгласил за обществени съвещания нова разпоредба за запазване на публичния ред и околната среда. Промените от до момента настоящата разпоредба са надменно дребни. Частта със възбраните, изискванията и глобите за къмпингуващи са едно към едно със остарялата.
Коментар на Actualno.com : Тук надпреварата е за най-велик законотворец!

ТРИ ДЕЦА СА БИЛИ РАНЕНИ ПРИ ДЕМОНСТРАТИВНО ВЗРИВЯВАНЕ НА ГРАНАТА Пожарна охрана ПОВОД 1 ЮНИ
Днес към 11 часа на стадион " Доростол " в Силистра полицията в града е направила проява по залавяне на нарушител по отношение на 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата " Ваканция, здравей ", която се организира в детски градини и учебни заведения от Дулово, Тутракан и Силистра.
Коментар на Actualno.com : Родната милиция възпламенява - уловено и на ВИДЕО! Бързо и цялостно излекуване на децата, а към Министерство на вътрешните работи въпрос - тези в колата, които ги замеряхте с шокова граната, самоубиха ли се и те?

" ПОХОД ЗА СЕМЕЙСТВОТО ": НАСИЛНИЦИТЕ ВЪН ОТ ДОМА, НО САМО АКО ИМА КОЙ ДА съдебна експертиза ГРИЖИ ЗА ЖЕРТВИТЕ
“Промяна на законодателството и въвеждане на наложително извеждане и ограничение на насилника от вкъщи, а не на насиленото дете или различен член на фамилията, с изключение на в случаите, когато няма кой различен да се погрижи за почтените членове на фамилията ". Това е едно от предложенията на Националната асоциация " Поход за фамилията " за нова тактика за развиване на фамилията и детето в България.
Коментар на Actualno.com : Ако няма кой да се грижи за жертвите и почтените, насилникът ще се погрижи!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР