Освен , продължаващите спорове и неразбории около може да се

...
Освен , продължаващите спорове и неразбории около може да се
Коментари Харесай

Фарсът с пенсиите увеличи шанса за спасение на спецсъдилищата

Освен, продължаващите разногласия и неразбории към може да се окажат различен фактор за избавяне на спецсъдилищата и спецпрокуратурите от закриване.

Проектът за закриването на профилираното правораздаване изчаква на трупчета повече от седмица в правната комисия, а времето на Народното събрание изтича.

В сряда съвещанието на правната комисия бе планувано за 14:30 часа. Пререканията в пленарната зала за бюджета продължиха до 16 часа и членовете на правната комисия получиха известие, че съвещанието се отсрочва за четвъртък. Съвсем не е несъмнено обаче, че и то няма да се провали.

Председателят на правната комисия Андрей Михайлов (ИТН) имаше опция да свика съвещанието по точката за закриването на спецсъда още в сряда, само че това не се случи.

Миналия петък правната комисия също не съумя да организира съвещание за профилираното правораздаване, само че заради липса на кворум. Тогава Михайлов заяви, че съвещанието е провалено поради " отсъствието на депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и отчасти от Българска социалистическа партия ". Атанас Славов от " Демократична България " се опита да предложи началото на съвещанието да бъде отсрочено с час, тъй като някои депутати имат задължения, само че ще дойдат и ще спасят кворума.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР