„Освен мораториума, в този парламент не е имало друго решение

...
„Освен мораториума, в този парламент не е имало друго решение
Коментари Харесай

Делян Добрев: Инфлацията не е привнесена отвън, обедняваме, а правителството не я овладява

„ Освен мораториума, в този парламент не е имало друго решение на ГЕРБ, което да е било подкрепено. Ние неведнъж предлагахме решения, свързани с цената на тока за бизнеса-всички те бяха отхвърлени. От през вчерашния ден бизнесът още веднъж заплашва с митинги от 1 май. Няма смисъл да предлагаме кандидатури, в случай че те ще бъдат отхвърлени. Качествените експерти не желаят имената им да се търкалят в пленарна зала, без да бъдат избрани”. Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова телевизия.

„ Нямаме ръководеща коалиция, а четири партии, които дърпат чергата към себе си”, сподели още той.

Делян Добрев разяснява още, че вотът на съмнение към този момент е просрочен, като най-големият проблем в този момент са цените и инфлацията.

„ Тази инфлация не е принесена извън. Всички ние обедняваме, а няма никакви признаци държавното управление да я овладее. Самият избор на съмнение е процедура, която не трябва да се внася с лека ръка. Няма случай на държавно управление, паднало след избор на съмнение. Резултатът от подобен ход би бил предрешен”, посочи той.

От думите на Добрев стана ясно, че таван на цените от ГЕРБ не биха подкрепили.

„ По отношение на понижената ставка на Данък добавена стойност, освен бихме я подкрепили, ние я предложихме по време на гласуването на бюджета за храните на 9%. Това даже е наша самодейност през цялото време, само че тогава държавното управление я отхвърли”, сподели Добрев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР