Освен любима за мнозина напитка, Кока-кола е и чудесно средство

...
Освен любима за мнозина напитка, Кока-кола е и чудесно средство
Коментари Харесай

12 неща, които да почистите с Кока-Кола

Освен обичана за мнозина напитка, Кока-кола е и отлично средство за разчистване заради мощната си киселинност и ph към 2,5. Кока-кола се оправя отлично с мръсотията, сходно на оцета. Ето 15 неща, които може да почистите с Кока-Кола.
1. Почистващ препарат за масло
Ако имате петна в гаража от изтекло машинно масло и сте нацапали с такова облеклата си, Колата може да се оправи учудващо добре с отраняването им. Изсипете напитката върху петната и оставете по този начин няколко часа, след което измийте нацапаните места с вода. 
2. Петна от флумастер, химикал, маркер 
Ако имате деца, то петната от химикали и маркери са нещо всекидневно. Решението е просто да полеете петната с кола и да оставите да престои по този начин известно време. След което вземете четка, натопете я в сапунена вода и изтрийте мръсотията. 
3. Средство за разчистване на тоалетната
Кока-колата е превъзходен метод да премахнете даже и най-упоритите замърсявания в тоалетната паница. Освен това ще премахнете и всевъзможни нежелани миризми. Просто изсипете от газираната напитка в тоалетната, а също нанесете част от нея и под ръба на тоалетната. Оставете да престои и измийте с четка и вода. 
4. Ръжда
Ако става въпрос за дребни предмети, покрити с наслойка, оставете ги да престоят в съд с кола за през нощта. А на сутринта ги изтрийте с четка и измийте с вода. При ръждясали по-големи предмети, нанесете газираната напитка с гъба и откакто престои по този начин известно време, изтрийте с влажен парцал или четка. 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР