Освен лидера на проруските сепаратисти в украинската Донецка област Александър

...
Освен лидера на проруските сепаратисти в украинската Донецка област Александър
Коментари Харесай

При атентата в Донецк е убит не само Захарченко, а и неговият бодигард, още 12 души са ранени

Освен водача на проруските сепаратисти в украинската Донецка област Александър Захарченко, при атентата в центъра на Донецк през вчерашния ден е умрял и неговият телохранител, а още 12 души са били ранени. Това заяви през днешния ден министърът на опазването на здравето на самопровъзгласената Донецка национална република Александър Опришченко, представен от ТАСС.
 
Той добави, че петима от потърпевшите са настанени в болница без директна заплаха за живота, а на седем е оказана амбулаторна помощ.
 
Захарченко бе погубен при гърмеж в ресторант в центъра на Донецк нощес. Властите в ДНР са задържали няколко обвинени за убийството, които, съгласно ТАСС, споделили, че Киев е причастен към закононарушението. По-рано Украинската работа за сигурност отхвърли да има някакво отношение към атентата в Донецк.
 
Изпълняващият длъжността водач на другата проруска самопровъзгласила се Луганска национална република Леонид Пасечник разгласи 3-дневен печал, считано от през днешния ден, по отношение на гибелта на Захарченко. А и.д. външният министър на ЛНР Владислав Дейнего съобщи, че убийството на водача на ДНР няма да повлияе на Минските съглашения.
 
" Мисля, че няма смисъл да се приказва за това. Минските съглашения са единственият инструмент за спокойно споразумяване (на военния спор в Източна Украйна), и това, че един (човек) излезе от строя не значи, че придвижването напред няма да продължи ", сподели той, представен от осведомителния център на ЛНР.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР