Освен, че сме известни като футболната столица на България, Разград

...
Освен, че сме известни като футболната столица на България, Разград
Коментари Харесай

Добрин Добрев: Ще работя за разширяване на икономическата зона в Разград и довеждащата инфраструктура

„ Освен, че сме известни като футболната столица на България, Разград има доста добре развита индустрия. Ние запазихме своя стопански профил през годините и градът би могъл да се трансформира в отлично място за вложения. Разград е един от националните водачи по асимилиране на европейски средства. ” Това съобщи заместник-кметът на Разград и повдигнат за претендент за кмет от Българска социалистическа партия Добрин Добрев в ефира на bTV.
Той очерта един от проблемите, с които ще се бори високите равнища на безработица. „ Имаме доста високо развито софтуерно произвеждане, което с по-малко работна ръка създава повече. Но ние поставяме неимоверни старания за поддръжка на локалния бизнес. В Разград действа бизнес зона „ Перистър ”, която е единствена по рода си в България – преструктурирана от някогашен боен корпус ”, посочи той.
Добрев акцентира, че Общината поддържа локалния бизнес най-много с развиване на инфраструктурата и възнамерява ново уголемение на бизнес зоната. Кандидатът за кмет посочи, че през последните 30 години Разград не е ръководен от кмет от Българска социалистическа партия единствено в интервала 2015-2019 година „ В този интервал развиването на града беше спряло и през 2019 година разградчани умно избраха да се доверят още веднъж на кмет социалист ”, уточни Добрин Добрев.
„ Все по-трудно хората могат да стигнат до Разград. Това е народен проблем. Пет часа лишава да се стигне от София до Разград и то при една много неприятна пътна конюнктура. За да се усъвършенства микроклимата в града и да има още повече условия за вложения, е извънредно значимо да има довеждаща инфраструктура до града. Това е доста сериозен въпрос, който сме поставяли на всички държавни управления ”, сподели още Добрев.
Той разяснява, че в идващия мандат възнамерява да задели още по-голям финансов запас за селата, като посочи, че Общината към този момент обезпечава в допълнение финансиране над откритите по закон 30%. „ По селата е належащо възстановяване на уличната мрежа и инфраструктурата, благоустрояване. Кандидатстваме по външни планове за построяването на детски спортни площадки. Амбицията ни е да изградим зали за обреди и ритуали, където да се събира локалното население. Ще работим доста съществено върху възстановяване на достъпа до здравни грижи. Друг проблем, с който желаеме да се оправим е превоза ”, заключи за проблемите на дребните обитаеми места в общината Добрин Добрев.
Като още един сериозен проблем претендентът за кмет сложи неналичието на медицински фрагменти. „ Многопрофилната болница е държавното сдружение и все по-голямото увеличение на капитала ѝ прави все по-независима от Общината. Въпреки това, локалната власт оказва нужната поддръжка на болничното заведение. Готови сме да предоставим жилища на млади експерти и в допълнение субсидиране, само че изтичащите всяка година лекари в чужбина е въпрос на държавна политика ”, акцентира Добрев.
Като най-големия проблем пред разградчани подкрепеният от Българска социалистическа партия претендент за кмет сложи мръсния въздух. „ За страдание, тук локалната власт е с вързани ръце, тъй като страната е надзорен орган и тя може да проверява кой е отговорен за обгазяването, което трови живота на разградчани. Ние изградихме система за мониторинг на качеството на въздуха и направихме по този начин, че станцията на Изпълнителната организация по околната среда да идва още по-често. Най-накрая и тя записва този проблем ”, изясни Добрев.
Като един от вероятните източници на замърсяване на въздуха той уточни градската пречиствателна станция, за чийто ремонт той ще търси финансиране.
„ Обещавам, че ще направя това, което зависи от мен за ремонтирането на станцията, само че тук би трябвало да има и държавно решение ”, сподели Добрин Добрев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР