Освен, че разглеждаме и възможностите за енергийна диверсификация, внос на

...
Освен, че разглеждаме и възможностите за енергийна диверсификация, внос на
Коментари Харесай

Радев: Можем да произвеждаме горивото на бъдещето - зелен водород и да го изнасяме


Освен, че преглеждаме и опциите за енергийна диверсификация, импорт на природен газ и нефт от ОАЕ, само че това не изчерпва капацитета на партньорството ни. България би трябвало да си сложи доста по-амбициозни цели. Трябва да излезем от парадигмата, че сме страна, която изнася непознат газ към други страни. Можем с високите технологии, с нашия теоретичен капацитет да произвеждаме горивото на бъдещето – зелен водород и то в големи количества и да го изнасяме.

Това съобщи президентът Румен Радев при визитата си в ОАЕ.

На този декор България и ОАЕ към този момент са стратегически сътрудници. Държавният глава Румен Радев е на посещаване по покана на президента Шейх Мохамед Бин Зайед Ал Нахаян.

Президентът Радев и президентът на обединените Арабски Емирства подписаха меморандум за съдействие сред двете страни. Освен това подписаха и други двустранни контракти за съдействие в сфери като земеделие, обучение и туризъм. По-рано Радев откри и бизнес конгрес с фокус към високите технологии и нововъведенията, на който взеха присъединяване български компании.

По-рано денем в Абу Даби Радев взе присъединяване и в поднасянето на венец в памет на починалите за отечеството си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР