Освен че е сред най-често използваните, джинджифилът е и една

...
Освен че е сред най-често използваните, джинджифилът е и една
Коментари Харесай

Как джинджифилът се грижи за доброто ни здраве

Освен че е измежду най-често употребяваните, джинджифилът е и една от най-полезните подправки на света. Той произлиза от Азия, а по-късно е пренесен в Африка и Южна Америка. Още през Средновековието в Европа полудяват по него. Заради многочислените си позитивни резултати върху организма той си печели голяма известност в западния свят. Дебелият и мъчен корен на джинджифила служи освен за овкусяване на разнообразни ястия и подготвяне на топли питиета, само че оказва помощ и против редица физически неразположения.

Руският академик Олег Торсунов декларира: Вирусът, който в този момент върви по света, в действителност е рисков. Опасността е в това, че той лимитира опцията на организма да се съпротивлява на бактериалната бронхопневмония. Самият вирус не убива индивида, убиват го бактериите, които се развъждат в организма след болестта. При това тези бактерии могат да се развъждат доста бързо. Например, сяда човек в самолета, инфектиран е преди 7 дни, зараза е минала в бактериалния си интервал. За три часа полет той може да получи оток на белите дробове. “

И прибавя: „ Имам добра вест за вас. Този вирус се лекува елементарно с джинджифил и куркума. Ако пиете лека запарка от дребни късчета от корен на куркума или джинджифил с мед, в никакъв случай няма да се разболеете. “

Повече детайлности четете тук:

Ето още изгоди от джинджифила:

Срещу мигрена

Мигрената е едно от най-често срещаните премеждия в международен мащаб. Както избрани хранителни артикули могат да провокират пристъпите й, по този начин други са в положение да я облекчат. Към последните спада джинджифилът. Едно бразилско проучване демонстрира, че 400 мг джинджифилов дестилат понижава мигренозната болежка и блокира повдигането.

Помощ при диети за намаляване

Въздействието на джинджифила върху храносмилането може да послужи като опора на диетите за намаляване. Той предотвратява пристъпите на апетит и поддържа кръвната захар в норма. Според едно иранско проучване, оповестено през 2015 година в локално здравно списание, съществува връзка сред джинджифила и диабет вид 2. Връзката била демонстрирана въз основа на 41 подопитни лица, които в продължение на 12 седмици приемали всеки ден по 2 грама джинджифил на прахуляк, респ. плацебо. Освен това малко джинджифил заран потиска апетита и по този начин способства за отслабването.

Срещу гадене при бременност

Много бременни дами се кълнат в качествата на джинджифила за облекчение на гаденето. Дали под формата на прахуляк, капсули, свеж корен или чай, джинджифилът е отличен лек против гадене по време на бременност.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР