Освен ахканията на приятели и дълбоките впечатления на разбирачите от

...
Освен ахканията на приятели и дълбоките впечатления на разбирачите от
Коментари Харесай

Какво може да ти докара на главата „дрифт“ в града?

Освен ахканията на другари и дълбоките усещания на разбирачите от моторни спортове, всички " нападателни " техники на шофиране могат да донесат единствено бели на главата на водача. 

Такъв е казусът и с лидер от Шумен, който с изключение на, че ще се елементарни с книжката си за година, ще би трябвало да заплати и 3000 лв. санкция поради " дрифта " си. 

Лятото - на 6 юни, управляваният от него автомобил бил забелязан от двама патрулиращи служители на реда да се " приплъзва " покрай кръговото на пл. България. 
 
Действието се развивало малко преди 1 часа през нощта, а колата първо се поднесла надясно, след което при изправяне на автомобилът се поднесъл наляво и траял придвижването си.

Полицаите решили, че лидерът извърша така наречен „ дрифт “, поради което последвали автомобила и го спрели за инспекция. Съставили акт, а наказателното разпореждане - било за лишаване на книжката за една година и 3000 лв. санкция. -->
 
Шофьорът обжалвал пред районния съд в града и поради липса на доказателства, че е тъкмо " дрифт ", а не загуба на надзор, магистратите отменили постановлението. 

Решението обаче било обжалвано от полицията пред Административния съд и там към този момент е още веднъж и дефинитивно доказано. Мотивите - на никое място не е маркирано, че " приплъзването " е поради висока скорост, мокра настилка или загуба на надзор. Така магистратите поддържат тезата, че в случая лидерът е позволил отговорно рисково шофиране.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР