Остро реагира вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова на

...
Остро реагира вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова на
Коментари Харесай

Нинова: Не е може вицепрезидентът да поставя срок за годност на правителството

Остро реагира вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова на думите на вицепрезидента Илияна Йотова от преди седмица, когато съобщи, че правителстното, в случай че не се оправи след 100 дни, ще си върви и ще отиваме отново на избори. "Не виждам пълномощия на вицепрезидента да дефинира скрок на валидност на държавното управление, това не е морално, сподели изрично Нинова и повтори: Не може вицепрезидентът да слага период за валидност на държавното управление ".
 
Натрупаха се няколко рецесии, има отворени доста обществени въпроси и по тази причина в държавното управление имаме стратегия от ограничения за справяне с тях. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия, вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова в утринния блок на Българска национална телевизия в първото си интервю след конгреса на партията, който отхвърли оставката й. 
 
Предпритите ограничения от държавното управление демонстрират воля за решение на тези рецесии, уточни тя и посочи, че в бюджета са заложени доста нови оферти.
 
Нинова подерта, че новата власт връща ролята  на страната, поема битка с монополите и пази ролята на обществената страна, които са са вижданията на Българска социалистическа партия от години, които в този момент се осъществят.
 
Ние сме общественият дирек в държавното управление и държим на обществения вектор, уточни тя.
 
Мая Манолова да си приказва каквото си желае, тя все прави опити за нови планове, само че хората ще схванат кой в реалност поставя грижи за хората, сподели Нинова, изреждайки обществените ограничения, които държавното управление предприе единствено за месец и половина.
 
Всички "нови " леви планове до момента копираха програмата на Българска социалистическа партия, какво им е новото, попита тя, разяснявайки слуховете за нов обществен план., което разгласи Мая Манолова.
 
Захванахме огромна борба с колекторските компании, в случай че Мая Манлова е написала подобен закон, той е някъде в чантата й, ние за първи път написахме закон за колекторските компании и през февруари месец той ще влезе в Народното събрание, акцентира вицепремиерът и посочи - да се готвят ЧСИ-тата..
 
Искам да сложим ред, правила и отговорност, няма да се огънем пред никого, това е механизмът за взимане на решения, сподели тя.
 
Не виждам пълномощия на вицепрезидента да дефинира скрок на валидност на държавното управление, това не е морално, сподели Нинова във връзка думите на Йотова от преди седмица, че дава 100 дни период на кабинета.
 
Не може вицепрезидентът да слага период за валидност на държавното управление, повтори Нинова.
 
Калоян Методиев е шеф на моя кабинет, тъй като има качества, работата в министерството е голяма и нуждая се тъкмо от такъм човек като него.
 
416 делегати не одобриха оставката ми на конгреса, не чух рецензия във връзка с политиката ми,  това не е борба за идеологии, а персонална борба против мен, тъй като вкарах промени в партията, тъй като им споделих: Няма да вършиме повече публични поръчки с ГЕРБ, тъй като ние водим борба с тези, които използват партията за персонални цели, разяснява Нинова държанието на вътрешната опозици в Българска социалистическа партия.
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР